• (V.l.n.r.) Bob van Leeuwen, Rens van Doorn en Remy Meijers.

    Babs Bouwman

Residentie Stadszicht start bouw

WIJK BIJ DUURSTEDE Op de voormalige schoollocatie 'de Opstap' in Wijk bij Duurstede is het nieuwbouwproject Residentie Stadszicht gepland. Tachtig procent van de stijlvolle appartementen is inmiddels verkocht, waardoor de start van de bouw is verzekerd en over ruim een maand de sloop van de oude gebouwen begint. De overmatige interesse in de gelijkvloerse woningen is ongetwijfeld te danken aan de signatuur van interieurarchitect Remy Meijers, die plattegronden maakte en talloze suggesties aanreikt voor de inrichting.

door Babs Bouwman

Projectontwikkelaar Bob van Leeuwen van Blok8 BV ontwikkelde in samenspraak met de architect en de gemeente Wijk bij Duurstede een visie op de locatie. Met als resultaat luxe appartementen en penthouses, die qua ambiance nauw aansluiten bij het historische centrum van het vestingstadje. Rustig gelegen en toch op loopafstand van het levendige centrum met alle benodigde voorzieningen binnen handbereik. Eind maart startte de verkoop via ENTREE Makelaars: ,,Ik zocht een lokale betrokken makelaar", aldus Bob van Leeuwen. Met Rens van Doorn van ENTREE Makelaars had hij al eerder succesvol projecten gedaan. De verkoop loopt boven verwachting soepel vertelt Rens van Doorn: ,,We merkten al snel dat er veel animo, met name van goed opgeleide 50+-ers, om gelijkvloers te wonen. Regionaal wordt er weinig gelijkvloers gebouwd en Residentie Stadszicht slaat met dit project de spijker op zijn kop.

POESPAS ,,Bob van Leeuwen vroeg mij een signatuur aan het project toe te kennen", aldus Remy Meijers. De interieurarchitect, ook bekend van het tv programma RTL Woonmagazine, weet als geen ander hoe mensen wonen en vond het een uitdaging het project een niveau hoger te tillen. Hij ontwierp comfortabele ruimtes met menselijke maten en wist de lay-out van de appartementen te optimaliseren. ,,Als je een ruimte binnenstapt moet je begrijpen hoe die in elkaar steekt", aldus de interieurarchitect. Meijers staat bekend om zijn minimalistische ontwerpstijl: ontdaan van alle poespas, ruis, grapjes en onlogische dingen. Met veel aandacht voor ruime bemetingen, maakte hij een aantal plattegronden in verschillende stijlen. Van strak en klinisch tot warm en gezellig. Voor iedere eigenaar voldoende suggesties en elementen om iets naar eigen smaak uit te kiezen. ,,Je moet het zien als aanzetten om te laten zien wat je er mee kunt doen", vertelt Remy. De plattegronden zijn zo getekend dat de nieuwe huiseigenaar geen binnenhuisarchitect meer nodig heeft. Zelfs aan voorstellen voor vloer en wandtegels, sanitair en wandafwerking is gedacht. En om het aanbod nog aantrekkelijker te maken, krijgen alle kopers een lijst met leveranciers waar de materialen besteld kunnen worden. Aan alles is gedacht!

Geïnteresseerd in een luxe gelijkvloers appartement met de signatuur van Remy Meijers? Er zijn nog enkele appartementen en een penthouse beschikbaar. Bel voor meer informatie met ENTREE Makelaars: 0343-575575. Of loop binnen voor een hard copy van de verkoopbrochure.

www.residentiestadszicht.nl