• Paul en Anja Vernooij in hun slagerswinkel

    Paul Vernooij

Keurslager Vernooij draagt het hakbijltje over

WIJK BIJ DUURSTEDE Al ruim 11,5 jaar prijkt de naam van de Keurslagerij van Paul en Anja Vernooij op de gevel van de slagerij aan het Sluishoofd 8 in Wijk bij Duurstede. Maar daar gaat nu toch een eind aan komen, want het echtpaar zal 28 oktober het slagersbijltje overdragen aan Jasper en Hilde van Middelaar, de nieuwe generatie slagers. Een moeilijke keuze, waar lang over na is gedacht, maar waar uiteindelijk iedereen een goed gevoel bij heeft. Het is tijd voor een nieuwe stap.

MOOI WERK Paul Vernooij zit al in het slagersvak sinds zijn 15e en dat is, zo vertelt hij lachend, al best een hele tijd geleden. In februari 2006 besloot hij, samen met zijn vrouw Anja, een eigen slagerij te starten in Wijk bij Duurstede. De locatie werd Winkelcentrum De Horden en daar zitten ze vandaag de dag nog altijd. "We hebben ons werk altijd met veel trots en bovenal veel passie uitgevoerd, want het slagersvak blijft gewoon het allerleukste om te doen." vertelt Paul Vernooij. "Maar laten we niet vergeten dat het ook heel zwaar werk is en daarom hebben mijn vrouw en ik nu besloten om iets anders te gaan doen.".

KEURSLAGER Paul heeft nog niet in beeld wat hij precies gaat doen, maar dat hij en Anja hun leven anders gaan indelen, dat is wel duidelijk. "Eerst gaan we genieten van de vrije tijd die we ineens gaan krijgen en dan rustig nadenken over de nieuwe stap in ons leven." aldus Paul. De afgelopen tijd is hij hard op zoek geweest naar een waardige overname kandidaat voor zijn Keurslagerij. Die heeft hij gevonden in Jasper en Hilde van Middelaar, een jong en energiek echtpaar die op dit moment al een Keurslagerij in Bilthoven runnen. Paul: "Ik ben er erg blij mee dat Jasper en Hilde de winkel als Keurslagerij voortzetten, ze weten wat service en kwaliteit is. Dat was voor mij heel belangrijk voor ik de winkel überhaupt aan iemand over zou dragen.".

LAATSTE MAAND 'Nadat we de knoop hebben doorgehakt en alle afspraken hebben gemaakt, is de tijd ineens heel snel gegaan. Het is alweer oktober en dat betekent dat dit ons laatste maand hier is!" vertelt Paul. En voor wie zich zorgen maakt over het personeel, daar hebben Paul en Anja goed voor gezorgd; ze blijven allemaal in de Keurslagerij werkzaam. Paul: "Natuurlijk gaan we onze collega's enorm missen, en hetzelfde geldt ook voor onze klanten, het zal best gek zijn om straks afscheid te nemen. Het liefst zou ik iedereen persoonlijk willen bedanken voor de afgelopen jaren, maar dat kan niet!".

Voor wie persoonlijk afscheid wil nemen van Paul en Anja; zaterdag 28 oktober is de laatste dag dat zij de winkel zullen draaien. Donderdag 2 november is vervolgens de eerste dag van Jasper en Hilde in hun, dan nieuwe, winkel.