• Voorjaarsconcert

    Harmonie Concordia
  • Voorjaarsconcert

    Harmonie Concordia

Voorjaarsconcert Concordia van ongekend niveau

WIJK BIJ DUURSTEDE Afgelopen zaterdag gaf Harmonie Concordia haar jaarlijkse concert. Het was een concert van ongekend niveau.

Concordia maakt al jaren geen hoempamuziek meer maar heeft een scala aan eigentijdse nummers op het repertoire staan. Dat het niveau elk jaar weer verder stijgt is te danken aan de enorme inzet van de leden en haar dirigenten. Om een idee te geven van hetgeen ten gehore is gebracht. Denk aan Highlights from Ratatuille, Played a Live (beter bekend als de Bonga Song) en The Phantom of the Opera.

Ook qua bezetting staat Concordia duidelijk open voor nieuwe mogelijkheden. De slagwerkgroep is bijvoorbeeld duidelijk in beweging waarbij intussen een veelheid aan slagwerkwerkinstrumenten worden gebruikt. Dit is ook goed te horen in hetgeen men afgelopen zaterdag gebracht heeft. Ook binnen het orkest schuwt de vereniging nieuwe ontwikkelingen niet. Naast het gebruik van een synthesizer speelden ook twee gitaristen mee, t.w. Wim Kniest (basgitaar) en Jim Hodgson (elektrische gitaar). Deze uitstapjes uit het traditionele harmoniemodel smaakt mogelijk naar meer. En geeft maar eens te meer aan dat hoewel de vereniging volgend jaar haar 120-jarig bestaan viert, het een springlevende vereniging is waar muzikanten hun hobby op een fantastische wijze kunnen uitoefenen. En waarbij de toehoorder ook nog eens een bijzonder plezierige avond kan beleven.

Ook in de komende periode staan er weer optredens geboekt. Bent u nieuwsgierig geworden kijk dan op de site van de vereniging. www.harmonie-concordia.nl

Wijk bij Duurstede mag zich gelukkig prijzen met een vereniging die het mogelijk maakt om je muzikale hobby vorm te geven en samen te genieten van het maken van muziek. Je hoeft geen geoefende muzikant te zijn om lid te worden. Op allen niveaus kun je instappen en is er ondersteuning om je verder te helpen.