• Henk van Esch
  • John Peters

Opnames voor nieuwe serie van Joris Linssen: zondag op straatmuzikantenfestival Wijk Bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE Van 4 tot 7 juli is het zover. KRO/NCRV-presentator en muzikant Joris Linssen gaat vier dagen tegen de stroom in lopen van grote Nederlandse rivieren door de provincies: Brabant, Gelderland en Utrecht. Elke dag legt hij samen met zijn 5-koppige band Caramba minstens 20 kilometer te voet af, in hun Mexicaanse kleding, met hun instrumenten op de rug. De vijf amigo's moeten eten, drinken en onderdak zien te regelen in ruil voor het spelen van hun liedjes. Aan alle mensen die ze spontaan tegenkomen stelt Joris dezelfde vraag: Wanneer ging u tegen de stroom in?

Joris zelf is geboren in Gelderland, opgegroeid in Brabant en woont op dit moment in Utrecht. Hij voelt zich altijd een verbinder tussen deze drie provincies en hij heeft RTV-Utrecht, Omroep Gelderland en Omroep Brabant weten te enthousiasmeren om de handen ineen te slaan en dit unieke format gezamenlijk en gelijktijdig uit te zenden in september. Langs de oevers van de Nederlandse rivieren ontmoeten we de bewoners van het land.

Telkens blijkt weer hoe gastvrij en divers Nederland is en zal de sociaal maatschappelijke saamhorigheid worden getoond. In tijden van individualisme en eenzaamheid wil Joris Linssen en Caramba aantonen dat we elkaar nu meer dan ooit nodig hebben; om steun te vinden en om de mooie maar ook minder mooie kanten van het leven te delen.

De tocht eindigt op zondag 7 juli in Wijk bij Duurstede waar ze na aankomst een slotoptreden geven tijdens het straatmuzikantenfestival voor Café Ome Ko. De serie 'Nieuwe streken van Joris' is een jongensboek op muziek. De opnames van de serie vinden plaats van 4 tot 7 juli en zijn te volgen via de verschillende social mediakanalen van de drie regionale omroepen en uiteindelijk te zien op drie regionale zenders tegelijk vanaf september 2019. Deze muzikale Pelgrimstocht wordt vastgelegd door vaste crew van Joris, en hij ontwikkelde de serie samen met regisseur Wilfred Evers met wie hij al jaren samenwerkt aan programma's zoals o.a. Hello Goodbye en Joris' Showroom.