• "Mooi, het plezier dat ik anderen kan geven"

    Marijke Dekker

"Viking is mijn cluppie"

In de sportlight:Danny van der KliftKV Viking

WIJK BIJ DUURSTEDE Zijn hart ligt bij korfbalvereniging Viking. De dynamische, gemengde teamsport en de kleine, hechte, actieve vereniging, het maakt dat de 22-jarige student commerciële economie Danny van der Klift vaker op het korfbalveld en in de sporthal te vinden is dan thuis. Hij speelt, traint, organiseert en bestuurt, en is altijd bereid om zijn handen uit de mouwen te steken: "Viking is mijn cluppie!"

Marijke Dekker

Danny komt al vroeg met korfbal in aanraking. Terwijl zijn zus korfbalt, kijkt hij naar de wedstrijden en oefent aan de rand van het veld stiekem zelf wat met een bal. Het traditionele schoolkorfbaltoernooi geeft hem het laatste zetje: hij is verkocht en begint op zijn 7e bij de F-jes.

"Een mooie, dynamische teamsport", vertelt Danny. "Een typische familiesport ook. Hartstikke leuk, zeker omdat teams uit jongens en meisjes bestaan."

Nu, 15 jaar later, speelt hij in de Senioren-klasse en zet hij zich als vrijwilliger bovengemiddeld in voor 'zijn' club. "Viking is een kleine, hechte en gezellige vereniging. Iedereen voelt zich erbij betrokken. Ook oud-spelers komen nog vaak bij wedstrijden kijken en natuurlijk hun club aanmoedigen. Een unieke sfeer! We hebben zelfs een eigen supportersvereniging: V-side. Ja, ik ben er echt trots op."

Viking is bovendien een actieve vereniging, waar van alles voor de leden wordt georganiseerd. Jeugdkamp, jeugddisco, playbackshow, het is er allemaal. "Niet iedereen zit erop te wachten, maar velen vinden het superleuk", zegt Danny. "We willen graag wat extra bieden. Om de leden een plezier te doen, maar natuurlijk ook om hen bij de club te betrekken, en als lid te behouden, ook als ze gaan studeren."

Danny, student commerciële economie aan de HU en teamleider Verkoopklaar bij Albert Heijn Steenstraat, is nooit gestopt. Sterker nog: diep in zijn hart komen korfbal en Viking op nummer 1. Hij hoopt binnenkort af te studeren op een onderzoek naar imago en social media bij de landelijke korfbalbond en hij is bij Viking behalve 'gewoon lid' ook trainer, bestuurslid, en (mede)organisator van diverse evenementen zoals het jeugdkamp, de jeugddisco en de afsluitende BBQ. En altijd voor een klusje te vinden.

"Mooi, het plezier dat ik anderen kan geven", motiveert hij zijn vrijwilligerswerk. "Laatst bij de jeugddisco keken kinderen hun ogen uit en genoten zichtbaar. Super om iets te organiseren waardoor anderen een lach op hun gezicht krijgen. Bovendien geeft het voldoening en is het heel gezellig om samen iets te organiseren of om anderen te trainen. Vaak vertellen kinderen die ik train honderduit over school of vakantie. Zo leuk! En natuurlijk doe ik ook veel ervaring op."

Vrijwilligerswerk vindt hij heel normaal. "Voor wat hoort wat. Een vereniging geeft je iets, dan moet je daarvoor ook iets terugdoen. Van huis uit heb ik dat meegekregen: elkaar helpen, klaarstaan voor een ander, samenwerken. Natuurlijk zit mijn week tegenwoordig volgepland, maar het is dankbaar werk en heel gezellig. En met z'n allen bereik je meer dan in je eentje."