• Twirlteam Nederlands Kampioen ShowTwirl

    Excelsior
  • Excelsior

Twirlteam Cothen Nederlands Kampioen ShowTwirl

COTHEN Een hele mooie prestatie voor het Twirlteam Cothen: ze zijn Nederlands Kampioen ShowTwirl geworden. 

Zaterdag 25 mei 2019 vond in Hoofddorp het NK ShowTwirl plaats. Solisten, duo's, teams en groepen strijden deze dag voor een felbegeerde beker. Wie mag zich dit jaar nummer één noemen van Nederland?
Het jeugdteam van Twirlteam Cothen wist zich afgelopen jaar te plaatsen voor dit Kampioenschap. De zes meiden, Charmaine, Liberty, Lieke, Marit, Marloes en Renee, mochten hun routine deze dag aan jury en publiek laten zien. Samen met hun trainster Sabine van Helden en hun fans, waren ze al vroeg naar Hoofddorp afgereisd.

De ochtend bestond uit solistische optredens. In de middag volgden de teams en groepen. Net na de middagpauze was het de beurt aan Twirlteam Cothen. Het jeugdteam liet zich op de wedstrijdvloer van hun beste kant zien. De show met als thema: 'Superhelden' stond als een huis. De twirlers straalden, hadden plezier en lieten een prachtige routine zien. Vele uren werd er de afgelopen periode getraind en met resultaat. Nog nooit was de beoordeling van de jury zo hoog geweest als vandaag. Aan het eind van de dag mocht Twirlteam Cothen dan ook, stralend op het podium, de beker in ontvangst nemen en zich Nederlands Kampioen ShowTwirl noemen in de categorie 'Team ShowTwirl Pre-teen'.

Nu volgt een nieuwe periode van hard trainen. De eerstvolgende solistenwedstrijden staan in de agenda op 2 juni in Roosendaal en 16 juni in Soesterberg. 
Ben je benieuwd of twirlen ook iets is voor jou? Neem gerust eens een kijkje op http://www.excelsiorcothen.nl/twirlteam