• Milan Kok wint titel in Parilla- klasse

    Blatter Media
  • Milan Kok in zijn kart

    Blatter Media

Milan Kok maakt het waar: zijn eerste titel!

GENK Karter Milan Kok kreeg zondag de ultieme beloning voor een seizoen lang strijden. In Roosendaal ontving de elfjarige rijder uit Wijk bij Duurstede tijdens de kampioenenhuldiging van de GK4 Kart Series een fonkelende beker voor zijn titel in de Mini Parilla-klasse. Het was loon naar werken voor de snelle rijder van TK Racing, die het hele seizoen voorin te vinden was geweest. 

,,Ik ben hartstikke blij. Mijn eerste titel, dat voelt geweldig. Toen ik over de finish kwam, dacht ik 'yes, eindelijk'", zei Milan. ,,Hier heb ik het voor gedaan. Ik ben al eens derde geweest in een kampioenschap. Dat was in 2016 in de Honda Cadet-klasse. Maar dit is natuurlijk veel mooier."

Milan wist al vroegtijdig dat het niet meer mis kon. Als hij tijdens de eerste twee races van het slotweekeinde bij de eerste drie zou eindigen, was hij kampioen. Welnu, dat gebeurde! In de eerste race werd de talentvolle karter tweede en toen hij vervolgens de tweede race won, was het kampioenschap binnen. Door daarna tijdens de laatste race van het seizoen tweede te worden, legde hij beslag op het dagklassement en pakte Milan de titel in stijl.

Het was wel heel spannend geweest. Het weekeinde was regenachtig en een natte baan zorgt vaak voor heel andere uitslagen dan races op een droge baan. ,,Ik was wat zenuwachtig", bekende Milan. ,,Maar ik was niet bang om fouten te maken. Rijden in de regen is een toponderdeel in het karten voor mij. Ik vind dat altijd heel leuk om te doen; een beetje driften op slicks. Het is sowieso moeilijker dan rijden op droge. Het is dus een grotere uitdaging en dat vind ik leuk. Ik heb er ook veel op getraind. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik meer zelfvertrouwen heb tijdens het rijden op een natte baan."

Dat bleek wel uit zijn fraaie dagoverwinning. Die had hij ook min of meer nodig gehad om kampioen te worden. Dat hij nu zijn eerste titel op zijn palmares heeft mogen bijschrijven, kwam overigens niet helemaal als een verrassing natuurlijk. Milan wist dat hij snel was en om te strijden om de eerste drie plaatsen in de titelstrijd. ,,Ik had verwacht dat ik misschien wel tweede kon worden. Dat ik nu dan kampioen ben, is wel bijzonder. Er deden veel goede rijders mee."

Hoe hij het flikte? ,,Ik heb geprobeerd slim te rijden door vooral in de laatste twee rondes van een race aan te vallen. Daar hebben mijn vader en Kurt (Timmermans, zijn teambaas, red.) me heel erg mee geholpen." Nu zit zijn seizoen erop en kan Milan zich gaan voorbereiden op volgend seizoen. Dan stapt hij over naar een hogere klasse. Hij gaat dan ook veel trainen. ,,Ik kijk er heel erg naar uit!" 

Milan Kok bedankt zijn vader en moeder en teambaas Kurt Timmermans en het team van TK Racing.