• Jordi Balk speelt bij FC Lienden

    Joost Kappert

Jordi Balk terug in Nederland

WIJK BIJ DUURSTEDE Na een buitenlands avontuur in Ierland is Jordi Balk (24) weer terug in Nederland. De verdediger die geboren is in Cothen, heeft een contract voor anderhalf jaar getekend bij FC Lienden. Hij komt over van het Ierse St. Patrick’s Athletic, waar hij in korte tijd uitgroeide tot publiekslieveling.

Jordi Balk speelde in de jeugd voor SVF Cothen en SV Houten voordat hij overstapte naar de jeugdopleiding van FC Utrecht. Van een doorbraak in het eerste van FC Utrecht kwam het nooit, waarna hij in 2014 verkaste naar het Schotse Ross County, dat uitkomt in de hoogste divisie van Schotland. Hij maakte op 16 augustus 2014 zijn debuut bij de Schotse profclub, maar een groot succes bleek deze samenwerking niet te zijn. Jordi Balk kwam in totaal vijf wedstrijden in actie en verliet, na het ontbinden van zijn contract, op 13 november alweer de club uit Schotland. In januari van het jaar 2015 sloot Jordi Balk voor de rest van het seizoen aan bij FC Oss. Daar kwam hij tot 68 optredens in de Jupiler League. Na tweeënhalf seizoenen in Oss te hebben gevoetbald, ging Jordi in juli 2017 aan de slag bij het Ierse St. Patrick’s Athletic.

Nu ongeveer een halfjaar later is Jordi Balk weer terug in Nederland. De club uit Ierland wilde graag het contract van Jordi verlengen, maar tevergeefs. Na goede gesprekken te hebben gehad met het bestuur en de staf van FC Lienden besloot Jordi om zijn handtekening te zetten onder een contract van anderhalf jaar. “Mijn tijd in Ierland was echt geweldig, ik had het voor geen goud willen missen. Toch heb ik er voor gekozen om weer terug te keren naar Nederland.” Naast zijn goede gesprekken met de club zag Jordi zag ook andere perspectieven in zijn terugkeer naar Nederland, zowel voor zijn carrière buiten het voetbal als voor zijn privéleven. “Ik wil naast het voetballen ook mijn maatschappelijke carrière op gaan pakken.” Bovendien is Jordi, die momenteel woonachtig is in Amstelveen, zoekende naar een woning in Wijk bij Duurstede voor hem en zijn vriendin. “Lienden ligt dicht bij Wijk bij Duurstede, dat heeft mijn keuze voor FC Lienden dan ook zeker beïnvloedt.”

Jordi Balk heeft er nu vijf wedstrijden op zitten in het blauw witte shirt van de plaatselijke FC uit Lienden en het bevalt hem goed. “De club maakt een hele goede indruk op mij. De eerste paar wedstrijden zijn voor mij persoonlijk goed verlopen. We hebben drie van de vijf wedstrijden gewonnen sinds ik bij de club speel dus daar ben ik zeker tevreden mee. Ik begin mijn draai lekker te vinden binnen het team. Daarnaast wil ik graag mijn ervaring gebruiken om het team te helpen”.