• Puck Wagemaker
  • Kees Mocking ontvangt de gouden speld

    Puck Wagenmaker
  • Een Gouden Speld van de KNVB voor Harry ter Beek

    Puck Wagemaker

Gouden spelden uitgereikt

COTHEN Vertrekkend voorzitter Kees Mocking en aftredend technisch man/scheidsrechter Harry ter Beek ontvingen zaterdag de Gouden Speld van de KNVB. Dit voor hun vele jaren inzet voor de Cothense voetbalvereniging SVF. Ook werd het nieuwe kunstgrasveld officieel geopend.

Erwin Rieff en sportwethouder Jeroen Brouwer spraken de aanwezigen toe over het nieuwe kunstgrasveld, waarna de fanfare en majorettes van Excelsior feestelijk het nieuwe kunstgrasveld openden.

Mocking en Ter Beek werden tijdens de rust beiden blij verast. Ter beek, die normaal goed kan praten, wist nu moeilijk wat uit te brengen. Mocking vond de erkenning ''te gek''. De inzet van de twee maakte Hans Buitenhuis, die de onderscheiding uitreikte namens de KNVB, bescheiden en nederig ''in de positieve zin van het woord.''

Buitenhuis noemde Ter Beek een sieraad voor de KNVB. ''Hij liet zich zien bij topverenigingen, was altijd bereid om dingen op te lossen en af en toe scheidsrechter te zijn bij een wedstrijd die eigenlijk onder zijn niveau lag.'' Mocking werd hartelijk bedankt voor zijn jaren inzet en werd enorm gewaardeerd door Buitenhuis.

De positie van de vrijwilliger en het belang daarvan vindt Buitenhuis belangrijk. Het deed hem plezier om te zien dat het belang daarvan bij SVF gewaardeerd en erkend wordt. ''De vrijwilligers zorgen voor een mooi en goed onderhouden club, hier op het paviljoen, maar ook voor de lekkere vette hap in de kantine.''

Mocking heeft in zijn jaren als vrijwilliger veel geleerd ''Ik heb mensenkennis opgedaan, om leren gaan met conflictsituaties en nog veel meer. Je wordt van het werk eigenlijk alleen maar beter.''

Ook namens SVF werden Mocking en ter Beek bedankt voor hun inzet. Secretaris Claudia Klein reikte het cadeau uit met daarbij een pak toepasselijke 'kanjers' koeken voor hun vele jaren inzet.

De gouden speld van de KNVB wordt uitgereikt wanneer iemand vijftien jaar of langer een zware bestuursfunctie binnen de verenging heeft gehad, of twintig jaar een andere functie binnen het bestuur of KNVB-functie heeft gehad.