Dubbel succes basketbalmeiden Bourgondië

WIJK BIJ DUURSTEDE Na jaren zonder meidenteam bij basketbalvereniging Bourgondië is er in de zomer van 2015 eindelijk weer een tot stand gekomen. Met een frisse start bij de nieuwe sportlocatie op Mariënhoeve stonden er zeven jongedames klaar om Wijk weer op de kaart te zetten.

WINTERKAMPIOEN Met veel spanning bij de meiden ging de basketbalcompetitie van start. De eerste wedstrijd mochten de meiden halverwege september spelen in Schoonhoven. Na een mooie spannende wedstrijd werd er nipt verlies geleden, echter was er ook een positieve opsteker; het team zit vol met talent. Door fanatiek en gemotiveerd te trainen, een goede inzet en instelling tijdens wedstrijden, kwam dat ook gauw boven drijven. Het ging zelfs zo goed dat er tot vandaag de dag geen tegenstander meer is geweest die deze Wijkse meiden wist te stoppen. De eerste seizoenshelft werd prachtig afgesloten met een kampioenswedstrijd in de nieuwe sporthal, waar veel publiek de meiden kwam toejuichen. Na een zenuwslopende wedstrijd wist het meidenteam met 39-32 de wedstrijd te winnen en kroonde zichzelf daarmee tot winterkampioen van seizoen 2015/2016.

HECHTE BAND Als voorbereiding op de tweede seizoenshelft is het meidenteam op bezoek geweest in Gorinchem om het Goba-jeugdtoernooi te spelen. Ook hier wisten de dames weer hun kwaliteit te laten zien en werden zij wederom ongeslagen 1ste op dit toernooi. Naast de groei en het succes van het team hebben de meiden al een mooie hechte band gecreëerd. Dit belooft veel voor de toekomst.

MEEDOEN De basketbalvereniging is nog altijd op zoek naar enthousiaste meiden en jongens om de vereniging te versterken. Wie interesse heeft kan contact opnemn met Ronald Vonk (rvonk1993@kpnmail.nl)