Geef je tuin een upgrade met deze tips

04-02-2020, 14:34 |Van onze partner

Eens in de zoveel tijd is je tuin toe aan een kleine opknapbeurt. Het is niet nodig om een grote verbouwing te starten, want kleine veranderingen maken al een groot verschil. Door slim om te gaan met styling en inrichting, weet jij een waar paradijsje te maken van je tuin. Hier vind je een aantal handige tips.

Zorg voor beschutting tegen de zon
De zon is natuurlijk je beste vriend in de zomer, maar soms is het fijn om lekker af te koelen in de schaduw. Daarom is het een goede investering om zonwering voor buiten te plaatsen. Je hebt de keuze uit allerlei soorten, van klassieke luifels tot een modern zonnescherm met knikarm. Als bijkomend voordeel geniet je ook binnenshuis van wat extra verkoeling, vooral op warme zomerdagen.

Maak je eigen moestuin
Heb je altijd al je eigen groenten en kruiden willen verbouwen? Maak dan je eigen moestuin. Je maakt dit tuintje zo groot of zo klein als je zelf wilt. Het is zelfs mogelijk om een kleine kas te plaatsen. Heb je geen zin om urenlang op je knieën te zitten tijdens het verzorgen van je planten? Dan is een plantentafel een goede keuze. Deze tafels zien er ontzettend stijlvol uit en maken het makkelijk om je eigen kruidentuintje aan te leggen.

Verf de schutting
Is jouw tuin voorzien van een simpele houten schutting? Dan heb je een mooie kans om je tuin te upgraden. Het is namelijk helemaal hip om je schutting een unieke kleur te geven. Ga voor een donkergroene kleur die bij je planten past, of zorg juist voor een speelse look met roze, blauw of geel. Het is zelfs mogelijk om kleine tekeningen op de schutting te maken. Zo verandert een praktisch object ineens in een kunstwerk.

Plaats een overkapping
Een beetje beschutting is nooit verkeerd, vooral niet wanneer het weer onvoorspelbaar is. Dankzij een overkapping geniet je het hele jaar van je tuin. Plaats er een paar comfortabele loungebanken onder, installeer een elektrische kachel en vergeet niet om een klein barretje te maken. Zo heb je alles bij de hand voor gezellige winteravonden met vrienden, of knusse herfstdagen waarop je lekker een boek leest in de tuin. Overkappingen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar, van klassieke houten modellen tot moderne exemplaren gemaakt van kunststof en metaal.