Fancy en populaire handtassen van Cowboysbag

Daarom zijn dit klassieke handtassen (en die van Cowboysbag mag er ook zijn)

20-08-2019, 13:59 |Van onze partner

Klassiekers. Die kennen we uit de muziek, de schilderkunst en er zijn ook klassieke auto’s. Eigenlijk kent ieder product of iedere dienst wel een klassieker. Hoe zit dat bij de tassen? Het wordt wel de klassieker onder de tassen genoemd: de Cowboysbag. Een schoudertas of
handtas van hoogwaardig leer voor zowel mannen als vrouwen. Om mee te shoppen, en tegelijkertijd ook om mee naar kantoor te nemen. De tas wordt veel gezien en juist dat maakt dit universele mooie model tot een klassieker. The Bag. 
 

Het begon met The Speedy van Vuitton
Over klassiekers gesproken. Daar is een aantal prachtige voorbeelden van, te beginnen met de Speedy. Deze tas van Louis Vuitton stamt uit 1932. Vrouwen dromen ervan er eentje te hebben. Nog steeds.  Chanel mag in dit lijstje niet ontbreken. Dragen veel vrouwen Chanel no. 5, de parfum die
dankzij Marilyn Monroe (‘Ik draag ’s nachts alleen Chanel no. 5’) een klassieker onder de parfums is geworden, hier gaat het om de Chanel 2.55 tas. Eigenlijk is het maar een kleine tas, met een wat straf hengsel. Beetje tuttig zelfs in de ogen van velen, maar o-zo-Chanel. En o-zo-klassiek!
 

Kelly beroemd, tas beroemd

Er kan een lange lijst worden gemaakt met klassieke tassen. Nou, vooruit, nog een paar dan. Hermès. Dankzij Grace Kelly kwam de Kelly Bag aan haar naam, die in 1956 werd gefotografeerd met de tas voor haar zwangere buik. Bingo! Kelly beroemd, tas beroemd. Laat Kim Kardashian nou groot fan zijn. Dubbel beroemd! Dan gaat zo’n tas lekker hoor.  Er is trouwens ook een tas vernoemd naar Jackie Kennedy. Eentje van Gucci. Ook succes verzekerd. En een Dior tas naar prinses Diana. Zo werkt dat dus.  Misschien raakt de Bayswater van Mulberry nog wel het meest aan de Cowboysbag handtas van nu. De tas werd in 2003 vernoemd naar een upcoming buurt in Londen. Het werd een hit. Hoe zou het zijn als de Cowboysbag The Bag een aanvulling kreeg in de vorm van bijvoorbeeld: The Island Bag. 
 

The Island Bag, zou het kunnen?
Waarom? Nou omdat Het Eilandje een wijk is in Antwerpen die in opkomst schijnt te zijn. Dat allemaal dankzij de komst van Museum aan de Stroom daar, in 2011. Het is de voormalige havenbuurt en sinds er een prachtig museum is gevestigd worden er ook veel woon- en werkplannen en horecagelegenheden gebouwd. Aangezien Cowboysbag een Belgisch merk is zou dat zo gek nog niet zijn.  In Nederland zijn er mogelijkheden voor bijvoorbeeld de Bredase wijk Belcrum. Dat bekt ook nog eens lekker: The Belcrum Bag. In Amsterdam zou Overamstel booming zijn. Overamstel Bag. Nou nee… dat wordt ‘m niet. 
 

De allure van Jacky doet het ‘m
Ach, what’s in a name. Misschien beter om gefotografeerd te worden, als tas dan, met een celebrity. Grote kans dat de tas daarna gretig aftrek vindt. Kom maar op met die namen. De site ‘Dingen voor vrouwen’ noemt Ilse de Lange als bekende Nederlander. Zou kunnen.  Carice van Houten? Die zien we wel met zo’n tas flaneren over de rode loper. Evenals Chantal Janzen. De allure van een Marilyn, Jacky of Grace hebben ze niet. Maar wat niet is kan nog komen.