De 4 tuintrends van 2020

04-02-2020, 14:49 |Van onze partner

Is het opknappen van de tuin één van de dingen die je zeker wilt doen in het nieuwe jaar? Gebruik de volgende vier tuintrends dan als inspiratie om je tuin in een handomdraai om te toveren tot een ontspannende en stijlvolle plek.

Onderhoudsvriendelijke tuin
Druk, druk en nog eens druk. Ben jij altijd bezig met je werk, gezin en sociale leven? Dan is een onderhoudsvriendelijke tuin de trend waar jij blij van wordt. Kies er bijvoorbeeld voor om kunstgras te plaatsen of de tuin te betegelen. Als je terrastegels gaat leggen, is het wel slim om te kiezen voor grote tegels. Je bent dan weinig tijd kwijt aan het verwijderen van het onkruid dat tussen de tegels groeit. Kies daarnaast voor planten die weinig onderhoud nodig hebben, zoals de hosta en het vlijtige liesje.

Mini tuin
Dit jaar staat de kleine tuin centraal. Heb je maar beperkte ruimte in je achtertuin of op je balkon? Dan heb je geluk, want minituintjes zijn helemaal hip. Benut je balkon, binnentuin, raamkozijn of achtertuin optimaal door bijvoorbeeld een mini moestuin aan te leggen, inclusief minikas. Daarnaast is de urban jungle ideaal voor mensen met weinig buitenruimte. Maak van je huis of kleine tuin een heuse jungle door te kiezen voor veel groene planten en kleurrijke bloemen. Maak dit af met behang met een tropische print.

Tuin om in te onthaasten
2020 staat in het teken van de balans vinden. De beste manier om te ontstressen? Dat is in je eigen achtertuin of op je balkon. Een tuin om te onthaasten is dan ook de perfecte combinatie van hip en praktisch. De relaxtuin creëer je door een knus hoekje te maken waar je je even kunt terugtrekken, te kiezen voor rustige kleuren en veel lekker ruikende planten en bloemen te plaatsen.

Natuurtuin
De natuur in huis halen is één van de belangrijkste interieurtrends van 2020. Natuurlijk zien we deze trend niet alleen in huis terug, maar ook in de tuin. Kies daarom voor een mooie natuurtuin met veel groen en waarin gebruik wordt gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen. Daarnaast horen ook insecten, vogels en vlinders zich thuis te voelen in de tuin. Gebruik hiervoor vetbollen, vogelhuisjes en insectenhotels om deze diertjes te verwelkomen. Tot slot passen een vijver of moestuin goed bij deze groene en trendy tuin.