Bijeenkomst Steunpunt Mantelzorg

WIJK BIJ DUURSTEDE Steunpunt Mantelzorg organiseert op maandag 9 december een bijeenkomst met als thema: 'mijn kind met extra zorg/en of beperking wordt 18 en dan?'

Voor ouders van kinderen met extra zorg en/of beperking speelt er naast de "gewone" zaken als het regelen van een eigen ziektekostenverzekering nog meer. Tijdens de bijeenkomst van 9 december komen verschillende onderwerpen aan bod waar u mee te maken kunt krijgen naarmate uw kind met extra zorg en/of beperking ouder wordt. Bijvoorbeeld:Wat komt er allemaal kijken qua zeggenschap, verantwoordelijkheid en wet- en regelgeving voor een kind met extra zorg die richting de volwassenheid gaat?Hoe zit het met zaken zoals mentorschap, school, werk en inkomen; kan mijn kind werken, wat is arbeidsvermogen? Verder geven we ook informatie over wonen. Wat als uw kind uit huis wil, maar ondersteuning of zorg nodig heeft. Wat zijn dan de mogelijkheden op het gebied van wonen?

Tijd: 19:30-21:00. Locatie: Locatie: Stichting Binding, Steenstraat 14A, Wijk bij Duurstede. Graag aanmelden via mantelzorg@stichting-binding.nl of bel naar 0343-473075. Deelname is gratis, wel graag vooraf deelname aanmelden.