• Regiomanager Petra Aalders staat stil bij 1 jaar Boogh Langbroek

    Ali van Vemde

1 jaar Boogh Langbroek: "een van de mooiste locaties"

LANGBROEK Woensdag is, tijdens een feestelijke middag, gevierd dat Boogh sinds september 2018 is gevestigd in Dorpshuis De Toekomst aan het Prinsenplein. Een gezellige middag voor cliënten, familie, mantelzorgers, buren en belangstellenden. Zo kon iedereen kennis maken met de activiteiten binnen Boogh. Ook voor de kinderen was er een leuke activiteit.

Ali van Vemde

Een jaar geleden gaf regiomanager Petra Aalders bij deze krant aan erg blij te zijn met de nieuwe schone en heldere ruimte. Nu stond ze voor een volle zaal en vertelde nog steeds erg tevreden te zijn met de prachtige ruimte, de toegankelijkheid voor onder andere rolstoelen, maar ook met de fijne samenwerking met het dorpshuis. Ook vertelde ze over de geschiedenis van Boogh Wijk/Langbroek.

BOOGH Bij de eerste kennismaking in Langbroek in 2018 vertelde Petra wat Boogh doet. "Je wereld staat volledig op z'n kop als je bijvoorbeeld een hersenbloeding of ongeluk overkomt met hersenletsel (NAH) als gevolg. Na de revalidatie begint het pas. Veel dingen die altijd vanzelfsprekend waren, lukken iet meer en ook de persoonlijkheid verandert soms. Ook voor het gezin is dat niet gemakkelijk. Dan komt Boogh in beeld. Wij bieden activiteiten, zodat deze mensen ook thuis komen met een verhaal, net als de rest van het gezin. Zo was één van onze cliënten brood- en banketbakker. Nu maakt hij de prachtigste beelden en exposeert daarmee. Wij willen de cliënten terug in hun kracht zetten."

10 JAAR IN GEMEENTE WIJK BIJ DUURSTEDE In september vorig jaar werd gestart met drie dagen per week, inmiddels zijn dat er vijf. "Eigenlijk vieren we ook een lustrum," vertelde Petra, "want we zijn al in 2009 gestart in Wijk bij Duurstede. Veel mensen kwamen uit Wijk bij Duurstede naar Veenendaal en dat betekende lange reistijden met de bus. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een locatie in Wijk bij Duurstede. We zijn klein begonnen, op de dinsdagmiddag in de bibliotheek met vijf cliënten. Het begon al goed, op de eerste dag waren vier van de vijf cliënten ziek! De keer daarop waren ze er wel allemaal. Al snel kwamen er cliënten bij en moest worden gezocht naar andere huisvesting." Deze werd gevonden in het Ewoud & Elisabeth Gasthuis. Na een aantal jaren in het E&E werd een goede locatie gevonden in Langbroek.

GOEDE BESLISSING "Het is een goede beslissing geweest," zegt Petra. "De samenwerking met het Dorpshuis verloopt goed en de eerste kinderziektes zijn opgelost." Ze vertelde in haar toespraak trots te zijn op het vaste en professionele team. "We kennen elkaars kwaliteiten." Maar ook prees ze de hechte samenwerking tussen het team, de vrijwilligers en de stagiaires. De toekomst zien ze met vertrouwen tegemoet. Er zijn veel nieuwe cliënten bij gekomen en ze hopen dat deze groei door gaat. "We hebben een goede en fijne dagbesteding met elkaar." Na de toespraken en het overhandigen van enkele cadeautjes was het tijd om met elkaar het glas te heffen op 1 jaar Boogh Langbroek.