Zonnepanelenproject Mariënhoeve 

WIJK BIJ DUURSTEDE Sinds kort is het voor inwoners van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek mogelijk om deel te nemen aan een collectief zonnepanelenproject.

Dit zogeheten postcodeloosproject van de EigenWijkse EnergieCoöperatie (EWEC) is aantrekkelijk voor mensen die wel duurzaam hun eigen energie willen opwekken, maar daar zelf geen geschikt dag voor hebben. Leden die in het postcodegebied wonen waar de installatie staat en de mensen in aangrenzende postcodegebieden investeren gezamenlijk in een zonnestroominstallatie en hoeven dan over de stroom die door 'hun' panelen is ogewekt geen energiebelasting te betalen. Dat scheelt meer dan een slok op een borrel. De installatie op Mariënhoeve zal een vermogen hebben van ongeveer 510 kW (4x zo groot als de Stroomfabriek).

In april is de EWEC gestart met de inschrijving voor in totaal 1.890 zonnepanelen op verschillende daken van Sportparkt Mariënhoeve. De gemeente steunt het project. Na de zomer wil EWEC als eerste het dak van de judohal realiseren (480 panelen). Daarvoor zijn nog slechts 124 zonnepanelen beschikbaar. Kijk voor meer informatie en om in te schrijven op de website van EWEC, www.ewec.nll