• Kersen eten met de Zonnebloem

    Zonnebloem

Zonnebloem gasten eten kersenbij Theo en Martine Vernooij

COTHEN Ondanks de tropische temperaturen kwamen maar liefst 106 Zonnebloemgasten van de afdelingen Cothen/Langbroek/Werkhoven op 20 juni naar de tent bij de familie Vernooij om daar weer het kersenfeest met elkaar te vieren. Al sinds 1994 is de Zonnebloem jaarlijks welkom bij de familie.

De tent was aan alle kanten opengezet zodat het beetje wind dat er was er nog doorheen kon waaien. Maar niemand hoorde je klagen! En als er al rode wangen ontstonden, dat was dat van het borreltje, wijntje of advocaatje.

WELKOMSTWOORD Eén van de gasten, Piet van der Laan, vroeg: "Mag ik deze ochtend weer openen met de ratel, net zoals vorig jaar?" Een ratel werd vroeger voor het verjagen van vogels in de boomgaard gebruikt. En natuurlijk mocht dat. Na een oorverdovend geratel heette voorzitter Wim Groot Jebbink iedereen welkom en zette allereerst bestuurslid Cees de Kruyff in de zonnebloemen, want die was jarig. Als je op je verjaardag van de partij bent, ben je toch wel een kanjer! En toen somde de voorzitter alle heerlijkheden op die geserveerd zouden worden: "Ik kan niet nalaten te vermelden welke Cothense ondernemingen deze ochtend mede tot een succes gaan maken, want zonder sponsering zouden we dit niet voor een redelijke prijs kunnen doen. Natuurlijk de accommodatie van de familie Vernooij, catering Vernooy die gratis serviesgoed levert, slagerij Zumbrink die al jaren gratis soep verzorgt, supermarkt de Spar die de broodjes met korting heeft geleverd, zonnebloemen van bloemisterij Astrid en Piet Peterse om de tent op te leuken en ook bakkerij 't Stoepje, die vrijdag op het Dorpsplein staat, heeft cake met flinke korting geleverd." Dat is om stil van te worden, maar dat gebeurde niet: er werd uitbundig geapplaudiseerd voor de Cothense middenstand die zo bijdraagt aan de feestvreugde.

GENIETEN Na de koffie met cake kwam Theo binnen met de kersen. Die ginger er in als koek. Daarna was er nog een gaatje over voor de borrel en de uitgebreide lunch. Bij de uitgang kregen de gasten nog een pondje kersen mee om thuis na te genieten. "Wat was het weer fantastisch en goed georganiseerd," was menig commentaar. Nou vrijwilligers, steek dat compliment maar in jullie zak, want zonder jullie waren we nergens.