• Concentratie op de kermis vorig jaar

    Ali van Vemde

Wijkse kermis dit jaar ook op zondag

WIJK BIJ DUURSTEDE Geen feest zo dynamisch en kleurrijk als de kermis! De vele vonkelende lichtjes, de beats van de muziek en de snelheid van de sensationele attracties. De geur van warme oliebollen, popcorn en suikerspinnen. Niet voor niets behoort de kermis - samen met carnaval en sinterklaas - tot de drie oudste tradities van ons land. De gemeente Wijk bij Duurstede koestert deze traditie en biedt de regio en haar bewoners vijf dagen lang vermaak, plezier en gezelligheid! Er is namelijk kermis van woensdag 24 tot en met zondag 28 juli op de Markt en het Walplantsoen. 

BIJNA 25 KERMISATTRACTIES Van de supersnelle 'Break Dance', een Wipp-bank tot aan het waterfunhouse 'Rio Carnival' met een parcours aan glijbanen, draaiende vloeren, lopende banden en bewegende trappen. Natuurlijk aangevuld met de botsauto's, de snelheidsmolen 'Swing Bob' en het  glazen doolhof 'Fun Circus'. Daarnaast kun je volop genieten van de lekkernijen die de kermis te bieden heeft.  Met een keuze uit oliebollen, Spaanse churros, poffertjes en popcorn & suikerspinnen. 

Met maar liefst 4 zogenaamde 'kinder- & familiezaken' is de Wijkse Kermis ruim voorzien van vertier voor de jongere en sportieve jeugd. Voor de kinderen staat er een prachtige kindermolen en de trampoline 'Bungee Fun Flight Zone' waar je jezelf in de lucht, al springend aan elastieken, een ware acrobaat voelt! En voor de hele familie de olifantenmolen 'Dumbo Circus' aangevuld met de 'Wipe Out' waarbij in groepsverband de fysieke uitdaging wordt aangegaan je zolang mogelijk staande te houden op een luchtkussen met ronddraaiende molenwiek! 

GRATIS KERMISEURO'SOp de openingsavond, woensdag 24 juli, om 19:00 uur zal de 'Drakentemmer' € 1,00 waardemunten uitdelen aan de aanwezige kinderen en jeugd. Deze gratis kermis €uro's zijn de gehele kermis in te leveren bij alle attracties!

Uiteraard – na een jaartje afwezigheid – terug op de donderdag, de MEGA Vuurwerkshow! Wanneer de duisternis is ingevallen en de duizenden lampjes op de attracties branden, ontvouwd zich vanaf 22:00 uur boven de kermispleinen een groots en kleurrijke vuurwerkshow. Een spectaculair schouwspel.

PRIKKELARME KERMIS Speciaal voor kermisvierders met bijvoorbeeld epilepsie, autisme of een andere beperking maar ook voor onze oudere 'zilveren' generatie die  te veel prikkels ervaren op een 'normale' kermis, wordt er een prikkelarme kermis georganiseerd op zaterdagmiddag 27 juli tussen 12:00 en 14:00 uur. Dan blijven de lichten en de muziek op de attracties uit en draaien de attracties bovendien op een lagere snelheid.

Tenslotte bezoekt op zondagmiddag 28 juli vanaf 15:00 uur de alom bekende kinderheld 'Meneer de Uil' de kermispleinen. Uiteraard speciaal voor de kinderen een 'meet & greet' waarbij er volop tijd is voor een foto en een knuffel. Tevens zijn er via de site www.kermiswijkbijduurstede.nl en Facebook kortingsbonnen te vinden waarmee attracties speciale reducties aanbieden. 

OPENINGSTIJDEN KERMIS 

Woensdag 24 juli:           van 13:00 t/m 24:00 uur

Donderdag 25 juli:          van 14:00 t/m 24:00 uur

Vrijdag 26 juli:                   van 13:00 t/m 00:30 uur

Zaterdag 27 juli:               van 13:00 t/m 00:30 uur

Zondag 28 juli:                  van 13:00 t/m 17:00 uur