• wijks vocaal

Wijks Vocaal onder nieuwe dirigent

WIJK BIJ DUURSTEDE Met een concert vol klankkleuren stelt het Wijks Vocaal volgende maand haar nieuwe dirigent Bernhard Touwen aan u voor. Het programma is opgebouwd rond de vier basis-emoties Boos, Blij, Bang en Bedroefd. Via een mix van religieuze en seculiere werken laten ze horen hoe componisten als Brahms, Rossini, Fauré en Bach, Beethoven en Purcell deze emoties hebben getoonzet.

Behalve het Wijks Vocaal hoort u op 19 november ook haar nieuwe dirigent Bernhard Touwen als solist. Voor hij begon als dirigent voltooide hij namelijk een pianostudie en vormde als pianist een vast duo met sopraan Heleen Koele. Op 19 november hoort u hem als pianist soleren in werken van Bach, Chopin, Liszt en Prokofieff. Behalve het Wijks Vocaal is hij ook dirigent van koren in Leidschendam, leiden en 's Hertogenbosch. Sinds 2008 is hij artistiek leider en chefdirigent van het kamerorkest Concerto Brabant. In 2009 debuteerde hij bij het Nederlands Kamerkoor en het Cobattimento Consort.

Het concert wordt gegeven op zaterdag 19 november, om 20 uur in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede. Net als bij voorgaande concerten is er de mogelijkheid tot een diner-arrangement bij de restaurants De Engel, Naast de Poort en Florian. U hebt dan een gereserveerde plaats in de kerk. Losse kaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV Wijk bij Duurstede en kosten € 17,50 (Vrienden € 12,50, donateurs € 15) inclusief koffie/ thee, programmaboekje.