• Lianne Peters is de nieuwe voorzitter van Wijks Atelier

    Ali van Vemde

Wijks Atelier start nieuwe seizoen

WIJK BIJ DUURSTEDE Het nieuwe seizoen is van start gegaan bij het Wijks Atelier. Een seizoen met verschillende cursussen, maar ook weer met een aantal lezingen en masterclasses. Tijdens Kleurrijk Uit in Wijk presenteerde Wijks Atelier zich in de Open Hof.

Ali van Vemde

JIM HARRIS Op 4 november, van 13.00 tot 17.00 uur, geeft de internationaal bekende kunstenaar Jim Harris een masterclass. Hij leert de deelnemers op een speciale manier te kijken naar de waarneming. Vaak kijkt men zonder echt te zien als wordt getekend of geschilderd. Voor de masterclass is slechts plaats voor 17 tot 20 deelnemers. Tijdig aanmelden is dus noodzakelijk. Dit kan via de website www.wijksatelier.nl

BESTUUR De nieuwe voorzitter, Lianne Peters, vertelt vol enthousiasme over haar visie. Ze heeft er enorm veel zin in om aan de slag te gaan. Lianne kwam in 2010 in Langbroek wonen. Zij was al enkele malen in Wijk bij Duurstede geweest, maar kende het nog niet echt. Ze werd aangenaam verrast: "Wat een mooi stadje en op zo'n prachtige plek gelegen. En Langbroek en Cothen mogen er natuurlijk ook wezen." Lianne maakte kennis met het Wijks Atelier toen zij de cursus fotografie volgde bij Rob Haak. "Dat was heel erg leuk. Hoe inspirerend is het om naast je dagelijkse beslommeringen lekker een avond naar cursus te gaan en je elke week op een nieuwe uitdagende opdracht te storten. Samen met anderen zodat je van elkaar kunt leren. In 2016 hoorde ik dat het Wijks Atelier op zoek was naar nieuwe bestuursleden en nu ben ik de nieuwe voorzitter van de stichting." Haar hart ligt bij kunst en cultuur. Lianne was tot 2015 directeur van het K.F. Hein Fonds. Voor dit fonds is de ondersteuning van kunst en cultuur in de provincie Utrecht een belangrijk speerpunt en de samenwerking met de verschillende kunstenaars waardeerde ze erg. Lianne Peters werkt nu als zelfstandige, als gesprekleider en projectmanager. Ook maakt ze graag tuinontwerpen. Vrijwilligerswerk heeft ze altijd gedaan, meestal in bestuurlijke functies, zo ook nu bij het Wijks Atelier. Hier wil ze mede bijdragen aan bereikbaarheid voor ieders portemonnaie. Hiervoor wordt onder andere samengewerkt met het jeugdcultuurfonds. Ideeën zijn er volop en deze zullen verder worden uitgewerkt. Lianne: "Ik ben erg voor samenwerking. Mijn bedoeling is om bij de verschillende cursussen mee te kijken, zodat ik me een goed beeld kan vormen van wat het Wijks Atelier allemaal te bieden heeft. Ook verheug ik me erop om nieuwe projecten te organiseren en Cothen en Langbroek er bij te betrekken. Door het aanvragen van een ANBI status hopen we nog meer mogelijk te maken."

De vorig jaar vernieuwde website geeft een overzicht van alle cursussen en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden. Ook wordt hierop vermeld welke lezingen zullen worden gegeven. Kijk op www.wijksatelier.nl voor alle informatie.