• Tentoonstelling Wijks Atelier

    Wijks Atelier
  • Start seizoen Wijks Atelier

    Wijks Atelier

Wijks Atelier start nieuw seizoen

WIJK BIJ DUURSTEDE Het Wijks Atelier gaat het nieuwe seizoen opgefrist van start. Het nieuwe cursusjaar gaat beginnen en het Wijks Atelier heeft een vernieuwde website en nieuw, modern logo, gemaakt door André van Zwieten. Om te kijken wat er allemaal te doen is, kunnen belangstellenden tijdens Kleurrijk Uit in Wijk alvast een kijkje nemen bij de Open Hof.

Ali van Vemde

Ron Koevoets en Janneke van Tilburg vertellen vol enthousiasme over het nieuwe seizoen. Er zullen veel cursussen hetzelfde blijven, maar ook zullen er nieuwe cursussen zijn. "Wij vinden het belangrijk dat mensen van alle leeftijden bij ons hun talenten kunnen ontdekken en gebruiken. Wij helpen hen graag zich verder te ontwikkelen. Dat geldt zeker ook voor jongeren." Ieder kan op zijn of haar eigen niveau werken.

KLEURRIJK UIT IN WIJK Zoals ieder jaar zal het Wijks Atelier groots uitpakken aanstaande zaterdag tijdens Kleurrijk Uit in Wijk. De docenten zullen aanwezig zijn om de nodige informatie te geven en er zijn tal van workshops en demonstraties. Zo kan iedereen alvast kijken wat de verschillende cursussen inhouden en alvast zelf aan de slag gaan onder deskundige begeleiding. Van 12.00 tot 17.00 uur is de Open Hof geopend.

WEBSITE Op de vernieuwde website www.wijksatelier.nl is het gehele aanbod aan cursussen te vinden. In een frisse vormgeving wordt duidelijk weergegeven wat er allemaal mogelijk is. Veel cursussen zijn al jarenlang een groot succes en deze zijn dan ook gebleven. Denk daarbij aan schilderen, chinees schilderen, glas-in-lood, fotografie en nog veel meer. Zowel beginners als gevorderden kunnen hierin hun creativiteit kwijt. Janneke van Tilburg: "Niet alle cursussen zijn voor ons kostendekkend, maar  voor ons toch de moeite waard om in het programma op te nemen." Nieuwe cursussen zijn er ook, zoals interieurarchitectuur. "Het is een leuk programma, waarbij de deelnemers al snel zelf aan de slag gaan." Ook aan de jongeren is gedacht. Zo is er de  nieuwe textielcursus voor kinderen. Zij gaan onder andere een skate rokje maken. Janneke: "Wij willen ook in hun behoeften voorzien. Zo wilde een groep jongeren graag doorgaan met schilderen. Daarom hebben we besloten ook een cursus voor de jeugd vanaf 13 jaar te starten, zodat zij door kunnen gaan met hun creatieve ontwikkeling." Voor degene die liever zelf aan de slag wil met schilderen, kan dat doen bij het Open Atelier. Hierbij is geen docent aanwezig. Maar kan samen met anderen gebruik worden gemaakt van de ruimte en kan men elkaar feedback geven.

LEZINGEN Vanwege het grote succes van vorig seizoen zullen ook dit cursusjaar weer een aantal lezingen worden gegeven door Hoo Man Chan. Vorig jaar moest enkele keren worden uitgeweken naar een grotere locatie. Hoo Man Chan werkt in het gemeentemuseum in Den Haag en zijn kennis is enorm. Alle reden dus om eens te kijken op de website van het Wijks Atelier naar alle mogelijkheden en activiteiten.