• De Optogcommissie: Adjudant Maikel, Prins Rick den Eerste, Rob en Wesley

    De Kaieschaiters

Waikse Optog wordt groot spektakel

WIJK BIJ DUURSTEDE De inschrijvingen voor de Waikse Optog van zaterdag 10 februari stromen binnen. De Kaieschaiters optocht commissie werkt zich uit de naad om alles in goede banen te leiden. De inschrijvingen verwerken, de inschrijvingen bevestigen en contact houden met de deelnemers, de nieuwsbrieven versturen: het is teveel om op te noemen.

De organisatie van de prachtige optocht is in handen van de Kaieschaiters optocht commissie. De commissie is al in september begonnen met de voorbereidingen. De vergunning is inmiddels binnen en dat is twee weken voor het grote gebeuren een geruststellende gedachte. De gemeente werkt en denkt prima mee met de Kaieschaiters en gezamenlijk komen ze tot de geschikte route en aanvangstijd. Het afzetten van de diverse wegen gebeurt door ruim 25 speciaal opgeleide verkeersbegeleiders. Allemaal hebben ze examen gedaan en zijn ze bevoegd om het verkeer in goede banen te leiden. De Waikse Optog zit al jaren in de lift en heeft ook veel aantrekkingskracht van buitenaf. Zo komen er deelnemers uit onder andere Doorn, Langbroek, Werkhoven, 't Goy, Schalkwijk, Cothen en Odijk, maar natuurlijk is de grootste groep uit Wijk bij Duurstede zelf!

KWALITEIT HOOG De inschrijvingen stromen dus binnen en het aantal van 35 is inmiddels gepasseerd. De commissie heeft ook al veel wagens gezien en dat belooft wat. Fantastische creaties, prachtige pakken en grote groepen; de kwaliteit is hoog. Zaterdag 3 februari gaan de Kaien naar de Vergetenhoek (Werkhoven) om ook daar mee te rijden in de optocht. Een soort grote generale repetitie voor de Waikse Optog. Leuk met de mannen, vrouwen en kinderen op een wagen. De optochten in de regio staan garant voor veel gezelligheid.

OPGEVEN KAN NOG Meedoen met de Waikse Optog, met je buren, vrienden, sportclub of gewoon alleen, kan nog steeds. Kijk voor het inschrijfformulier op Kaieschaiters.nl en stuur het in. De jury van de Waikse Optog heeft de moeilijke taak om alles te beoordelen en te kijken wie er het beste scoort in de verschillende categorieën. Zo heb je de praalwagens, de 100% zelfbouw en de kleine wagens/groepen. En natuurlijk wordt na afloop gekeken wie de opvolgers worden van KV de Naaimachine. Een van de groepen die vanaf de beginjaren al meedoet en vorig jaar de grote winnaar werd. "Iedereen veel plezier met de voorbereidingen en we hopen jullie allemaal tegen te komen in de optocht of langs de route."

ROUTE De Waikse Optog is op zaterdag 10 februari en start om 11 over half 1. Opstellen en starten vanaf de Geerweg, via de Geer naar de Heul, aldaar via het winkelcentrum richting de Zandweg. Aan de Zandweg zal burgemeester Poppens de sleutel overhandigen aan Prins Rick den Eerste en dan kan de stoet weer verder, door de wegversmalling bij de J. v. Ruysdaelstraat en langs het E en E Gasthuis. Zo naar het eindpunt en dan naar deLeutbunker voor de gratis toegankelijke instuif en de prijsuitreiking. De Kaieschaiters hebben er zin, hopelijk jullie ook allemaal.