• Molenaars Han Mulder en Camiel Damen

    Vrienden van Molen Rijn en Lek

Wafels en brood op molen Rijn en Lek

WIJK BIJ DUURSTEDE 12 en 13 mei is het Nationale Molendag. Het thema van dit jaar is 'Ontmoet de Molenaar' naar aanleiding van de UNESCO inschrijving van het Nederlandse molenaarsambacht op de Representatieve Lijst van immaterieel Cultureel Erfgoed.

EXTRA ACTIVITEITEN Zaterdag 12 mei bakken vrienden en molenaars wafels en brood van het meel van de molen. Deze producten zijn vanaf 11.30 uur af te halen of te proeven. Voor kinderen ligt naast een tweetal kleurplaten het Molen Ontdekplekje klaar.

OPROEP NIEUWE MOLENAARS De vaste molenaars Han Mulder en Camiel Damens hebben sinds anderhalf jaar versterking gekregen van Gerben Terpstra en Jos Zwanenburg waardoor de molen inmiddels ook op de zaterdagmiddagen open is. Op verzoek worden ook op andere dagen groepsrondleidingen gegeven. Alle vier molenaars verrichten hun werkzaamheden op vrijwillige basis en twee van hen zijn op meerdere molens actief. Vrienden en molenaars juichen uitbreiding van het team – mede door de sterke stijging van het aantal bezoekers – van harte toe. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@molenrijnenlek.nl voor alle informatie over opleiding en gang van zaken opde Rijn en Lek.

De molen is open op zaterdag 12 mei van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 13 mei van 13.00 tot 17.00 uur.