Vrouwenkoor Confetti laat van zich horen

Vrouwenkoor Confetti is voortgekomen uit het gemengd koor Con Cura. Dit koor is gestart in het jaar 2000, toen Wijk bij Duurstede vierde dat ze 700 jaar stadsrechten had. Een fantastisch jaar met tal van bijzondere optredens en initiatieven. Het koor is ontstaan uit medewerkers en vrijwilligers van het Ewoud & Elisabeth Gasthuis. Con Cura heeft veertien jaar bestaan. Er werd met veel plezier gezongen, maar in de loop der jaren verdwenen er steeds meer heren.

Door als vrouwenkoor

Vorig jaar werd besloten om door te gaan met een koor, bestaande uit vrouwen. Een deel van het repertoire werd overgenomen, maar er werden ook nieuwe nummers gezocht. Een leuke dirigente, Caroline Vermeulen en pianist Thijmen Vonk zorgden er mede voor dat er inmiddels een enthousiaste groep vrouwen is die veel van zingen houdt. In het koor wordt driestemmig gezongen; sopranen, alten en mezzo. Zingen, maar ook gezelligheid is belangrijk. Iedereen die van zingen houdt, is dan ook van harte welkom om het koor te komen versterken. Het is niet nodig om auditie te doen, wel worden de nieuwkomers getest door de dirigente om te bepalen welke stem het best kan worden gezongen.

Gevarieerd repertoire

Het repertoire dat door Confetti wordt gezongen is zeer gevarieerd. Koorlid Gerie Knetsch en voorzitter Margriet Vernooij vertellen vol enthousiasme over het koor. "Wij zingen van alles. Van licht klassiek tot oude Nederlandse liedjes, maar ook Spaanse, Franse en Engelse liedjes worden gezongen. Enkele dames wagen zich zelfs aan tapdansen." Eens in de twee weken repeteert het koor op donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in het Ewoud & Elisabeth Gasthuis. Naast een serieuze repetitie is er ook volop ruimte voor gezelligheid. Regelmatig wordt er ook door Confetti opgetreden, veelal in verzorgingshuizen waaronder vanzelfsprekend het E&E Gasthuis.

Op de kaart zetten

Nadat de dames een jaar lang hebben gekeken of het vrouwenkoor kans van slagen had, is dat inmiddels wel duidelijk. Het wordt dus tijd om Confetti op de kaart te zetten. Via Facebook en door middel van een website wil het koor zich meer laten horen. Gerie en Margriet: "Wij zingen gewoon heel erg graag en we denken dat er nog veel meer vrouwen graag zingen, maar dat ze ons koor niet kennen. We willen die vrouwen hierbij oproepen om mee te komen zingen. Ze zijn van harte welkom om eens een keer te komen kijken. Op dit moment bestaat het koor uit vrouwen vanaf 50 jaar, maar er mogen zeker ook jongere vrouwen bij.

Ook belangstelling om Confetti te komen versterken? Neem dan contact op met Margriet Vernooij per e-mail margrietvernooij@hotmail.com. De repetities gaan op 3 september weer van start. (AvV)