• De Mini's bij het 4x4 afsluitweekend van CDW.

    CDW

Voetbalplezier bij 4x4 toernooi CDW

WIJK BIJ DUURSTEDE Al meer dan 25 jaar organiseert CDW het 4x4 afsluitweekend. Een bijzonder toernooi vol leuke activiteiten en natuurlijk veel voetbal. Dit weekend staat in het teken van het spelen van een 4x4 toernooi per leeftijd categorie, maar er is nog veel meer. Leuke voetbal activiteiten, maar voor de oudere jeugd ook een zeskamp met een stormbaan. Een van de velden werd omgetoverd tot een kampeerterrein, waar kinderen in tenten konden overnachten.

Met dit grote tweedaagse voetbalfeest voor de jeugd heeft CDW het seizoen afgesloten. Dit vond plaats in het weekend van 18 en 19 juni. Het 4x4 toernooi werd gespeeld door de jongste voetballers, de D, E, F en Mini's). In totaal deden zo'n tweehonderd kinderen mee. Op zaterdag werden vijf poulewedstrijden gespeeld en op zondag een kruisfinale en finale. Zo'n honderd deelnemers bleven slapen - al was het meer overnachten - in de tenten op het terrein.

SPORT EN SPEL Voetbalplezier stond zoals altijd centraal, maar er viel ook het nodige te winnen. Tussen de wedstrijdjes door waren er verschillende activiteiten. Zo was er bijvoorbeeld de strijd om de penaltybokaal tegen CDW's keeperstalenten en bij het onderdeel 'shoot the hole'. Zaterdagavond was er voor de kampeerders een letterlijk spetterende zeskamp met een waterhindernisbaan en onder andere levend sjoelen over een waterglijbaan.

VRIJWILLIGERS EN SPONSORS Het succesvolle afsluitweekend van vorig seizoen kreeg hiermee een fantastisch vervolg. Ook dit jaar werd dit toernooi weer ondersteund door veel ouders en oudere jeugdspelers die de rol van scheidsrechter vervulden. Deelname aan het afsluitweekend was gratis, ook voor niet-leden. Tenten, maaltijden, drinken en tussendoortjes voor de deelnemers: het werd allemaal mogelijk gemaakt door talloze sponsors (personen en bedrijven). CDW bedankt alle vrijwilligers en sponsors voor hun inzet en bijdragen.

DOELSTELLING JEUGD Ongeveer tien procent van de mannelijke inwoners in Wijk bij Duurstede is lid van CDW en dat betekent dat de voetbalvereniging deze maatschappelijke betekenis goed en inspirerend wil invullen CDW vindt het belangrijk dat (jonge) spelers zich kunnen ontwikkelen op voetbaltechnisch en sociaal gebied. Prestatie en recreatie gaan hierbij hand in hand. Dit begint al bij de Mini's. Deze eerstejaars F-pupillen maken voor het eerst kennis met voetbal en met de voetbalvereniging. CDW besteedt dan ook veel aandacht aan de relatie met de ouders en aan de ontvangst van de kinderen. De eerste en tweede teams F-pupillen zijn selectieteams. De niet selectieteams richten zich op een optimaal speelplezier en sportieve ontwikkeling. De tweede teams van de D en E pupillen spelen bij CDW minimaal 1e klasse niveau. De eerste teams van de DE en E pupillen spelen minimaal Hoofdklasse niveau. Daarnaast kunnen jongeren van 6 tot 14 jaar deelnemen aan de Wijkse voetbalschool. Hier krijgen ze specifieke techniektraining en kunnen ze bij diverse positiespelvormen hun basistechniek, handelingssnelheid en inzicht oefenen.