• De bouw van het Wijkse Vikingschip

    Ali van Vemde

Vikingschip Dorestad, het verleden herboren

Horen, zien en graven bij meer dan 300 activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Dit jaar zijn de Nationale Archeologiedagen op 12, 13 en 14 oktober. Een lang weekend waarop iedereen die geïnteresseerd is in het rijke verleden van ons land kennis kan maken met?de interessante en boeiende wereld?van de Nederlandse?archeologie. Stichting Wijkse Projecten opent tijdens de Nationale Archeologiedagen op vrijdag en zaterdag ook haar deuren. Bekijk dan de vorderingen van de bouw van een echt Vikingschip.

De Stichting Wijkse Projekten (SWP) heeft het initiatief genomen een replica van het Vikingschip type Skuldelev 3 te bouwen. Het bouwteam bouwde in 2012/2013 een replica van De Krommerijnder (zie ook www.krommerijnder.nl). In juni 2018 is gestart met de bouw van het Vikingschip Dorestad. Komende vrijdagen zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur ontvangen de projectleiders Coos van den Hoek en Theo Rinkema, samen met leden van het bouwteam, u graag op de bouwplaats in de voormalige sporthal De Vikinghal aan de Karolingersweg 234. Komt u ook? Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Uitgebreide informatie over de samenhangende geschiedenis van Dorestad en de Vikingen en over de bouw van het Vikingschip vindt u op de website: www.vikingschipdorestad.nl.

DE NATIONALE ARCHEOLOGIEDAGEN In de bodem liggen sporen die mensen ver voor ons hebben achtergelaten. Archeologen vertellen dankzij deze sporen veel over het leven van onze voorouders. Tijdens de Nationale Archeologiedagen kunt u zelf het verleden ontdekken. Kom horen, zien en graven op wel meer dan 200 locaties.

Bekijk welke activiteiten er zijn in de Provincie Utrecht op www.archeologiedagen.nl.