• Ali van Vemde

Verkiezing Z-O-U-T schrijver van start

WIJK BIJ DUURSTEDE Voor de zevende keer organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T de verkiezing 'Z-O-U-T schrijver van het jaar'. Schrijvers die wonen in de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Rhenen, Renswoude en Wijk bij Duurstede kunnen tot en met 1 februari 2019 hun boek (verschenen in 2018 aanmelden via www.zoutschrijver.nl

Sinds 2012 wordt de verkiezing Z-O-U-T schrijver georganiseerd. De inschrijving levert jaarlijks rond de 20 aanmeldingen op. De diversiteit van de boeken is groot. Het varieert van historische boeken, managementboeken, jeugdboeken, thrillers tot poëzie en prentenboeken.

In 2018 werd Harry Stegeman (1946) uit Wijk bij Duurstede gekozen tot Z-O-U-T schrijver van het jaar met zijn boek 'Langs de Nederrijn'. Dit boek neemt de lezer, aan de hand van historische en biologische wetenswaardigheden, mee langs de oevers van de Nederrijn tussen Wijk bij Duurstede en Wageningen.

De jury, onder voorzitterschap van Wil Kosterman (wethouder gemeente Wijk bij Duurstede) maat vrijdag 15 februari de shortlist met de vijf genomineerden bekend. De feestelijke bekendmaking zal plaatsvinden op woensdag 3 april tijdens te boekenweekfeest Boek & Bal.

Meer informatie over de verkiezing is te vinden op www.zoutschrijver.nl