Verkeersmaatregelen Shantyfestival en Lekkodagen

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober geldt op de Rijndijk, Havenweg en Lekdijk Oost een maximum snelheid van 30 km/u. Er worden diverse stopverboden ingesteld, zodat bezoekers aan de Lekkodagen veilig van en naar de binnenstad en de oude stadshaven kunnen lopen. Op zaterdag 30 september is de Havenweg afgesloten voor overig verkeer. Informatie: www.lekkodagen.nl

BINNENSTAD Zaterdag 30 september wordt vanaf 11.00 uur de binnenstad (Veldpoortstraat, Markt, Maleborduurstraat, Peperstraat en Klooster Leuterstraat) en het terrein voor de Veldpoortbrug afgesloten voor alle verkeer uitgezonderd voetgangers. De Markt moet 's ochtends om 7.00 uur autovrij zijn. Het éénrichtingsverkeer op de Achterstraat, Klooster Leuterstraat, Muntstraat en Langs de Wal wordt deze dag opgeheven, zodat parkeerplaatsen voor vergunninghouders bereikbaar blijven.

PARKEREN Tijdens het Shantyfestival wordt de maximale parkeeerduur op het Walplantsoen vanaf 13.00 uur opgeheven. Meer informatie: www.shantyfestivalwijk.nl Ook kan er worden geparkeerd op de Boterslootweg en op het evenemententerrein aan de Hordenweg. Bezoekers dienen de P-route en aanwijzingen van de parkeerwachters/verkeersregelaars te volgen.