Verdiende waardering voor mantelzorgers

WIJK BIJ DUURSTEDE In het kader van de Dag van de Mantelzorg organiseert Stichting Binding op zaterdag 5 november een bijeenkomst voor mantelzorgers uit de gemeente. In het gemeentehuis krijgen mantelzorgers een middag alle aandacht omdat ze dit verdienen.

Het zorgen voor een dierbare is gelukkig voor veel mensen 'heel normaal', maar kan tegelijkertijd ook ingewikkeld zijn. Het is vooral belangrijk dat mantelzorgers er niet alleen voor staan. Het landelijke thema dit jaar is dan ook: Mantelzorg doe je samen!

SPREKENDE MANTELZORGER Stichting Binding heeft 'de sprekende mantelzorger', mevrouw Ineke Ludikhuize, uitgenodigd om deze middag haar verhaal te delen. Zij schrijft op haar website: "Wij zijn thuis erg van humor en luchtigheid. Een dagelijkse portie lichtheid, het vermogen om te kunnen relativeren: ik ben blij dat we dat samen kunnen. Nee, mantelzorgen is niet licht en humor is vaak ver te zoeken. Daarom luidt mijn mantelzorg-motto: Houd het licht ook al is het zwaar..". Voor de ontspanning staan gelukkig dit jaar ook weer ondernemers uit de gemeente garant die belangeloos aan de dag van de mantelzorg meewerken. Het programma start om 14.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur. De dag wordt afgesloten met een buffet.

OPGEVEN Bent u, of kent u, een mantelzorger? Geef u of de mantelzorger dan op voor de Dag van de Mantelzorg! Opgeven kan via het Loket in het oude postkantoor, de openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur, telefonisch via 0343-473075 of via de e-mail mantelzorg@stichting-binding.nl. Mocht u graag willen deelnemen aan deze dag, maar heeft u geen opvang voor degene waar u voor zorgt, dan kunt u contact opnemen met Standby Duurstede, telefoon 06-44943655. Deze organisatie zal op 5 november een aantal vrijwilligers beschikbaar hebben die de mantelzorgtaken even kunnen overnemen.

STICHTING BINDING Het centrum voor Zorg en Welzijn dat alle inwoners van de gemeente helpt meedoen. Stichting Binding wil, met inzet van vrijwilligers en professionals, inwoners stimuleren én in staat stellen om maximaal mee te doen in de gemeente.

© 2014 Penthion