• Ankie Meutgeert

Veilingdiner voor Hospice

WIJK BIJ DUURSTEDE Een diner met veiling in Kasteel Sterkenburg leverde maar liefst € 3.200,- op voor Hospice Duurstede. Kasteelheer Jelle van Helsdingen ontving een cheque van € 600.- voor het restauratiefonds. Samen met de Rotary organiseerde de hospice dit diner, waar een grote hoeveelheid aantrekkelijke veilingstukken werd weggehamerd door hospice-voorzitter Jaap Remme.

Rotarian, Arend de Heus, en gastheer van het veilingdiner, kijkt met veel plezier terug op het succesvolle diner. De rotarian onderstreept het belang van Hospice Duurstede voor de Wijkse samenleving. "De hospice is inmiddels niet meer weg te denken. Onze gasten vinden dat ook. We mochten er 72 ontvangen. Met elkaar vinden wij het blijkbaar belangrijk dat we de Wijkenaar een plek kunnen bieden, waar zij in huiselijke omgeving afscheid kunnen nemen van het leven, als dat in hun eigen huis niet kan," aldus De Heus.

AANGEWEZEN OP GIFTEN Voorzitter en veilingmeester Jaap Remme van Hospice Duurstede kan zich volledig vinden in de woorden van De Heus. De voorzitter hamerde er lustig op los. "En dat was een fijn gevoel. Elke klap was raak voor de kassa van de hospice. We zijn nu eenmaal voor een belangrijk deel aangewezen op giften. Daarmee kunnen wij een comfortabel hospice garanderen voor onze gasten en hun dierbaren. Comfort dat ook vorm krijgt door onze zeer gemotiveerde vrijwilligers, die staan voor hun taak. Zij krijgen een opleiding en coaching, die ook gefinancierd wordt uit sponsoring en giften. Bovendien ervaren de vrijwilligers hun werk als zeer waardevol."

UITDRAGERIJ De dinergangers verlieten Kasteel Sterkenburg met uiteenlopende veilingstukken. Bijvoorbeeld met een van de tien kunstwerken van Wijkse kunstenaars, een consult voor een huisdier bij de dierenarts en zelfs een verblijf in een Spaanse vakantiewoning in Alicante. Maar ook met een bril op sterkte of een fotoshoot. Voorzitter Minou Amorison vond het een vermakelijke uitdragerij: "Geweldig dat we met elkaar zoveel uiteenlopende veilingstukken bij elkaar hebben vergaard, die bovendien de moeite waard waren om te verkrijgen. Willen hebben en willen geven waren volkomen in balans."