• Het team van Plein 1400

    Ali van Vemde

Veiligvoedsel keurmerk voor Ewoud en Elisabeth Gasthuis

WIJK BIJ DUURSTEDE Veilig voedsel is een eerste levensbehoefte. Stichting Veilig voedsel.nl maakt zich sterk voor herkenbare en werkbare voedselveiligheid in Nederland. Met de introductie van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl is een zorginstelling in staat aan haar cliënten hun kookkwaliteit te tonen. De bewoners krijgen hierdoor de door velen verlangde keuze voor veilig en lekker eten.

Ali van Vemde

GOED VOORBEELD Bij het Ewoud & Elisabeth Gasthuis zijn ze het afgelopen jaar erg druk geweest om het Veiligvoedsel keurmerk te behalen. Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl, kwam woensdag 2 maart naar het Ewoud & Elisabeth Gasthuis om dit keurmerk te overhandigen aan het enthousiaste keukenteam.  Patrick Jansen, teammanager Hoteldienst van Stichting QuaRijn mocht het certificaat in ontvangst nemen. Hemmers vertelde dat het afgelopen jaar 680.000 mensen ziek zijn geworden door het eten van besmet voedsel. "Het begint allemaal bij de medewerkers. Zij moeten het goede voorbeeld geven.  Het team van het Ewoud & Elisabeth Gasthuis is een mooi voorbeeld van hoe het moet."

STRENGE TOETSING In 2014 en 2105 heeft restaurant Plein 1400 van het E&E Gasthuis een audit gehad. Een toetsing op ruim 400 punten moest laten zien of het restaurant voldoet aan de warenwettelijke eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid. Aan de hand van foto's liet Hemmers zien dat dit prima in orde is. De omgeving is goed schoon, de opslag en koelruimtes prima in orde. Hemmers: "Er is hier gelet op de details en dat geeft al aan dat het grote geheel goed op orde is." Om het certificaat te behalen moet er een 7,5 worden behaald. Het Ewoud & Elisabeth Gasthuis behaalde een 9,07 en daarmee is het keurmerk ruimschoots behaald. Een prachtige prestatie, waarmee ze bij de besten in hun sector behoren. In de provincie Utrecht staan ze hiermee op de tweede plaats en landelijk in de top vijf. De enthousiaste en gemotiveerde medewerkers werden dan ook in het zonnetje gezet.