• muziekvereHarmonie T.S.V. uit Bad Uberkingen.

    wes janssen

Uitwisseling met Duitse Harmonie

COTHEN Al 38 jaar heeft Fanfare Excelsior uit Cothen goede contacten met muziekvereniging T.S.V. uit Bad Überkingen. Om de paar jaar gaan de korpsen met hun aanhang bij elkaar op bezoek om de vriendschappelijke banden weer aan te halen. In 2015 was de Cothense Fanfare te gast in Duitsland en in het weekend van Hemelvaart was de Duitse Muziekvereniging met hun majorettes op bezoek in onze gemeente. Het gezelschap (45 personen) verbleef bij gastgezinnen in Cothen waarmee door de jaren heen nauwe banden zijn ontstaan.

Wes Janssen

PROGRAMMA Excelsior had een mooi programma in elkaar gezet. De Duitse muzikanten speelden boerengolf, bezochten de Steenfabriek De Bosscherwaarden, deden een speurtocht in Wijk bij Duurstede en sloten af met een bonte avond. "Vorige keer dat ze ons bezochten zijn we naar Noordwijk geweest, maar Wijk heeft zoveel moois te bieden dat we deze keer hier zijn gebleven", vertelde Marja Harteman, secretaris van Excelsior.

CONCERT- Vrijdag vond het traditionele vriendschapsconcert plaats, waaraan alle spelende leden van beide verenigingen deelnamen. Op een zonovergoten markt gaf de Duitse Harmonie zaterdag een openluchtconcert voor een enthousiast publiek met polka's, marsen en ook wat popmuziek. "Wat een prachtige locatie om een concert te geven" vond Peter Bombardella, sinds 2 jaar dirigent van de Duitse Harmonie. Ook Herman Wiegers, dirigent van fanfare Excelsior, was tevreden over de geslaagde uitwisseling: "Onze Duitse vrienden zijn weer gastvrij ontvangen en samen hebben we veel plezier met het maken van muziek". Zondagmorgen is de muziekvereniging enigszins vermoeid maar tevreden weer afgereisd naar Bad Überkingen, een dorpje in het zuiden van Duitsland, ca. 100 km onder Stuttgart.