• Hier wordt in de oksel van knooppunt Eemnes een zonneveld aangelegd (archief okt 2018)

    Caspar Huurdeman Baarn

Uitnodiging voor gespreksavonden over duurzame energie en zonnevelden

WIJK BIJ DUURSTEDE Als inwoners kunt u meedenken over de opwek van duurzame energie in het landschap van Wijk bij Duurstede. Dat kan tijdens twee gespreksavonden. De gemeente gaat een Beleidskader Zonnevelden maken en vraagt om uw mening en inbreng. (Vanaf 9 mei kan dat ook via een online enquête, waarover nadere informatie volgt.)

door Kuun Jenniskens

De eerste avond gaat over hoe Wijk bij Duurstede kan overstappen naar duurzame energie. Hoeveel duurzame energie heeft de gemeente Wijk nodig? Wat betekent dit voor het Wijkse landschap en welke keuzes zijn hier te maken?

Tijdens de tweede avond wordt gekeken op welke plekken zonnevelden in Wijk bij Duurstede mogelijk zouden kunnen zijn.

KADERS NODIG In 2030 wil de gemeente energieneutraal zijn, dat betekent dat er dan net zoveel duurzame energie wordt opgewekt als er binnen de gemeente wordt verbruikt. Initiatiefnemers voor zonnevelden melden zich bij de gemeente, zoals Sunvest en Vernooij voor een zonnepark Cothen. Op dit moment heeft de gemeente nog geen kader met voorwaarden waaraan zonnevelden moeten voldoen.

De gemeente wil samen met inwoners kijken waar ruimte is voor zonnevelden en waar niet, en onder welke voorwaarden een zonneveld aangelegd mag worden.

INFO Beide avonden worden gehouden in het Huis van de Gemeente aan de Karel de Grotestraat en beginnen om 19:30 uur. Het einde van het programma is om ongeveer 22 uur.

De bijeenkomsten zijn op 9 mei en op 28 mei. U moet zich vooraf aanmelden (uiterlijk 8 mei) met een mail aan: m.berrens@wijkbijduurstede.nl.