• Rockadile

    Eigen foto Rockadile

Tiende en laatste Mazijkpop

Dankzij de behoorlijke financiële injecties van Lions Levefanum evenals het Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede en de bijdragen van acht Wijkse ondernemers, is het dit jaar toch nog mogelijk geweest om alle voorzieningen in te huren. Er komt heel wat bij kijken. Er moet een podium komen, de geluid- en lichtinstallatie, de toiletgroepen, de bewaking en zo zijn er nog een aantal zaken die geregeld moeten worden. En dan moeten er natuurlijk ook nog vier muziekgroepen worden geboekt. De Wijkse Popmuziekvereniging meent dat vanuit hun organisatie een dergelijk festival volgend jaar niet meer gehouden kan worden. Helemaal afscheid nemen gebeurt nog niet. Er zal worden bekeken of er in de toekomst iets anders, en dan met name iets kleinschaligers, georganiseerd kan worden.

MAZIJKPOP 2016 Maar zover is het nog niet, eerst zal het komende weekend nog Mazijkpop worden gehouden. Het programma dit jaar is als volgt:Popkoor 'Ome Ko'or' uit Wijk bij Duurstede om 19.00 uur'The Axes' om 20.00 uurRockadile om 21.15 uur'The Bitches' vanaf 22.45 uur

OME KO'OR Het begint al goed. Om 19.00 uur wordt het spits afgebeten door het Popkoor Ome Ko'or uit Wijk bij Duurstede. Een grote club enthousiaste dames die bekende Popsongs ten gehore brengen. Al diverse malen zijn ze te horen en te zien geweest tijdens verschillende evenementen. Een mooie start van deze avond.

THE AXES Na Ome Ko'or is het de beurt aan The Axes. Rockhelden uit de regio die Rockcovers uit het verleden, maar ook uit het heden ten gehore brengen. De band bestaat uit Michiel Verlaat (Lead Gitaar, Zang, Backing Vocals), Marco van Boggelen (Slag Gitaar, Zang, Backing Vocals), Christiaan Ehlert (Bas Gitaar, Zang, Backing Vocals) en Tazz (Drums, Zang, Backing Vocals). Zij spelen classic rock, rock, bluesrock en progressive rock. De organisatie is blij dat zij kan invallen voor een groep die al geboekt stond, maar een maand van tevoren afzegde omdat de band is ontbonden.

ROCKADILE Rond kwart over negen neemt de groep Rockadile de Mazijkpop bezoekers mee terug in de tijd, naar de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Zij brengen songs die iedereen kent, kortom een feest van herkenning en de gelegenheid om de dansschoenen aan te trekken. Rockadile werd in 2007 opgericht door echte levensgenieters die de levensstijl van de jaren 50 aanhangen. De band bestaat uit Frank Jansen (leadzanger en gitarist), Paul Dijker (drummen en zanger) en Wietze Cammenga (contrabassist). Hun optreden wordt spectaculair tesamen met het dameskoor Ome Ko'or afgesloten.

THE BITCHES De afsluiter van de avond is de groep 'The Bitches'. Zij brengt Engelstalige hits van de jaren 70 tot heden ten gehore brengen. Jeffrey Heidstra (lead vocals & guitar), Colin Pchel (Guitar & Vocals), Johan Haasterecht (drums & vocals) en Bernard Manancourt (bass & vocals) zullen het festival op spetterende wijze rond 00.00 uur afsluiten.

Het Mazijkpop-festival kan mede mogelijk gemaakt worden door Jos du Floo, WijkNogLeuker, Fito, Klein Optiek, Fraza schilders, Colorspace, de Gemeente, Café 't Hoff, de bewoners rond de Mazijk en de vele vrijwilligers.