• Team Verhoef

Team Verhoef | BLOG 02: Off we go, maar… waar naartoe eigenlijk en waarom?

Vanaf het moment dat we de plannen om te gaan reizen gingen delen met mensen om ons heen, werden ons veel vragen gesteld. Logische en leuke vragen als "Hoe doen jullie dat met school?" en "Vind je dat niet spannend?" En soms opvallende vragen als "Gaan de kinderen ook mee?" of aan Marije "Ga jij óók je rijbewijs halen?" Een andere vraag die we vaak horen is waarom we ervoor kiezen in Europa te reizen en niet in een ander werelddeel. Daar gaan we hier iets meer over vertellen. Off we go, maar… waar naartoe eigenlijk en waarom?  

Europa heeft enorm veel te bieden en er is maar relatief weinig wat wij van Europa kennen. Als gezin gaan we vaak naar Frankrijk, Oostenrijk en maken af en toe een uitstapje naar Spanje, Italië of Denemarken. Daarnaast zijn we natuurlijk nog wel wat andere landen gepasseerd of we zijn er geweest voor een korte vakantie of verblijf voor werk, maar eigenlijk kennen we de verschillenden landen en culturen niet zo heel erg goed. Dat is één reden om voor Europa te kiezen. Een andere reden is ons 'wenslijstje' wat betreft bezienswaardigheden en activiteiten tijdens een jaar reizen. Outdoor, skiën, surfen, winter en kou, warmte en zon, steden, musea, woestijnen, strand en zee… zoveel diversiteit is er in alleen in Europa! Daar komt bij dat de landen en culturen zo van elkaar verschillen en zoveel tegenstellingen in zich hebben, dat het Europa een heel compleet werelddeel maakt wat betreft de aansluiting bij wat we allemaal willen ervaren tijdens de reis. 

Dat besloten, begint het bedenken van wat een mooie en logische route is. We hebben wat globale lijnen uitgezet, met hier en daar een stippellijn voor een alternatief. Elk moment kunnen afwijken van de route vinden we een fijn idee, passend bij de intentie van de reis: alles loslaten. Maar, we hebben natuurlijk ook wel wat dingen in gedachten die we absoluut willen zien of doen. Vanuit die dingen zijn we gaan bedenken in welke periode van het jaar we het beste die richting op kunnen gaan of op die plek kunnen zijn. Waar dat mee begon? In ons geval met deze drie dingen: een langere periode skiën, het Noorderlicht zien en met familie Kerst en oud&nieuw vieren op het Franse platteland. 

Van laatstgenoemde staat de datum vast. Dat maakt het makkelijk. Van daaruit zijn we verder gaan denken. Voor een langere periode skiën willen we twee maanden uittrekken, januari en februari. Dat kan natuurlijk perfect na oud&nieuw en dan zijn we toch ook al in de buurt van de skigebieden in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Dan blijft het Noorderlicht nog over. Na twee maanden skiën verwachten we enerzijds meer behoefte hebben aan warmte en zon dan aan nog meer kou. Anderzijds ligt er in het noorden van Europa in die periode nog zó'n hoeveelheid sneeuw dat de camper het daar wel eens lastig mee zou kunnen krijgen. Het lijkt ons daarom goed daar een ander moment te kiezen en besluiten onze reis er mee te beginnen en twee maanden uit te trekken om via Duitsland, Tsjechië, Polen, Litouwen, Estland en Finland naar de Noordkaap te trekken en van daaruit via Noorwegen en Zweden een zuidelijke richting aan te houden. Vanaf dat moment hebben we drie maanden tot aan Kerst en in die periode willen we de Franse westkust, Spanje, Portugal, Marokko aandoen. Een niet te grote en niet te kleine hoeveelheid landen voor drie maanden en na al dat mooie weer in het zuiden, zijn we ongetwijfeld toe aan winterse taferelen. Vanaf maart hebben we in gedachten om via Slovenië, Hongarije, Kroatië richting Griekenland en Italië te reizen en vanuit daar nog naar Corsica te gaan. Dan zal het zo langzaam aan tijd worden weer richting Nederland te gaan. Een mooi en afwisselend rondje, lijkt ons! En als de route anders wordt? Dan is het ook goed! Met z'n vieren bij elkaar, daar kan geen route tegenop.

__

Beleef op YouTube (www.youtube.com/teamverhoef) en Instagram (www.instagram.com/team_verhoef) mee hoe we de camper verbouwen en ons 'normale' leven een jaartje gaan onderbreken. En als we vertrokken zijn kun je volgen waar we zijn en wat we meemaken.