• Mido, Sicco, Boet en Marije zijn bijna klaar voor de reis

    Team Verhoef

Team Verhoef | BLOG 01

"It begins with an idea and then it becomes something else."

Treffender kunnen ze niet zijn, deze woorden van Pablo Picasso. Al een tijdje kriebelde er iets en waren we op zoek naar een wending in ons leven. We bekeken oude huizen waar iets moois van te maken zou kunnen zijn in de binnenstad van Wijk bij Duurstede, reden met een Franse makelaar door de bergen en onderhandelden daar uiteindelijk over een chalet in een skigebied én we hadden één plan 'achter de hand' voor als al die andere dingen niet door zouden gaan. Dat was het plan om te gaan reizen.

Het is vandaag vrijdag 21 juni 2019 en exact over zes weken begint voor ons gezin een onwijs mooi avontuur. Met een camper een jaar door Europa! In ons 'tiny house' van 10 meter lang en 2.40 meter breed op wielen, waar we met Boet (12), Mido (15), Sicco (44) en Marije (41) in gaan wonen. Wat we Boet en Mido mee willen meegeven is dingen te doen die bij je passen en waar je je prettig bij voelt. Om, als je de mogelijkheid hebt om je dromen na te jagen, te gaan voor de uitdaging.

Het verhaal: op vakantie gaan bleek de afgelopen jaren één van onze meest fijne bezigheden. Tijd en aandacht voor elkaar, mooie plekken ontdekken, geen stress en gewoon heel relaxed van de dag genieten. En dat gaan we nu een jaar doen, maar dan net een beetje anders. Van noord naar zuid, van oost naar west en door het midden. Een route die deels is uitgedacht en die deels zal ontstaan door het toeval. Na bijna anderhalf voorbereiding beginnen we nu met aftellen. Maanden zijn weken geworden en worden straks dagen.

Deze laatste periode staat in het teken van afronding. Van werk, bijbaantje, school, hockey, slalomskiën, muziekles etc. Ons huis hebben we verkocht, rijbewijzen C1 zijn gehaald, we werken aan de laatste klussen in de camper, pakken spullen in om een jaar in een opslag te stallen en houden ons bezig met administratieve dingen die óf al heel lang ingewikkeld blijken om te regelen (verzekeringen, telefoonabonnementen en internet) óf pas op het laatste moment geregeld kunnen worden (uitschrijven uit Nederland, auto's verkopen en schoolboeken bestellen voor het komende leerjaar).

Uiteindelijk valt alles op zijn plek, alsof het zo heeft moeten zijn dat dít het moment is waarbij alles klopt. Op 2 augustus 2019, de dag van vertrek, zijn Marije en Sicco namelijk ook nog eens vijfentwintig jaar samen. Ongetwijfeld blijven we tot het laatste moment druk met allerlei dingen tegelijk, maar... het avontuur is in zicht. We worden op de Markt uitgezwaaid door familie en vrienden en vanaf dan gaan we zó ontzettend genieten van wat komen gaat!

__

Beleef op YouTube (www.youtube.com/teamverhoef) en Instagram (www.instagram.com/team_verhoef) mee hoe we de camper verbouwen en ons 'normale' leven een jaartje gaan onderbreken. En als we vertrokken zijn kun je volgen waar we zijn en wat we meemaken.