• Wethouder Hans Marchal snijdt de taart aan

    Ali van Vemde

Taart bij oplevering 1350 zonnepanelen op dak multifunctionele hal Mariënhoeve

WIJK BIJ DUURSTEDE Een feestelijk moment, afgelopen zaterdag, op Sportpark Mariënhoeve. Niet alleen vierden veel sportteams het kampioenschap, maar ook werd de oplevering van 1350 zonnepanelen op het dak van de multifunctionele turnhal gevierd. Weer een mooie stap van de Eigen Wijkse Energie Coöperatie.

Ali van Vemde

Voor de zonnedaken op Sportpark Mariënhoeve is een speciale coöperatie opgericht: de EigenWijkse Zon Coöperatie. Voorzitter van de EigenWijkse Zon Coöperatie, Sarida van der Meer, bestuurslid van Wijksport, Erik van de Kant en wethouder duurzaamheid en wethouder duurzaamheid, Hans Marchal, verrichtten de opening met het aansnijden van een taart met daarop zonnepanelen. Allen benadrukten de goede samenwerking waardoor Wijk steeds duurzamer wordt. Het werk is uitgevoerd door twee lokale bedrijven: Volt4U en Electroservice Claus van der Velden.

Ook het komende jaar is er geld beschikbaar voor het werk van EWEC, liet de wethouder weten. Voor informatie over wat je zelf kan doen is er de Energiewinkel aan de Steenstraat 2.