SVL MB1 wint Internationaal Girls Cup Maastricht Toernooi

LANGBROEK De meiden van SVL hebbenhet paasweekend deelgenomen aan Girls Cup Maastricht. Dit toernooi word georganiseerd door Euro Sportring. Voor de meiden was dit de tweede keer dat ze naar Maastricht gingen. Er hadden zich 16 teams ingeschreven voor de onder 17 toernooi, waaronder vier hoofdklasse teams, drie teams uit Duitsland, een team uit Frankrijk, een team uit België en een team uit Zwitserland.

Rond èèn uur verzamelden de meiden zich bij het sportpark. Met goede zin gingen we naar Maastricht toe. Door wat file duurde de rit iets langer dan anders.Bij de organiserende voetbalclub v.v. Scharn hoorden ze in welk klaslokaal ze gehuisvest waren. Na te hebben uitgepakt gingen we weer terug naar v.v. Scharn voor de avondmaaltijd. Na het avondeten hadden we voor de meiden drie bowlingbanen afgehuurd in Valkenburg. Hier werd een uurtje gebowld, onder het genot van een hapje en een sapje werd het afgesloten. Bij ''thuiskomst' gingen de meiden iets voor zich zelf doen, ze hadden nog iets in petto voor de op zaterdag jarige zijnde Kim Damen.

DRIE WEDSTRIJDEN Zaterdag stonden drie wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd was tegen FC Rheinfelden uit Zwitserland. Op voorhand was niet bekend op wat voor niveau ze daar voetballen. De opdracht was om gelijk druk te zetten en om zo snel mogelijk te scoren.Na twee minuten stond SVL al op een 1-0 voorsprong. Ze bleven goed rond spelen en scoorden het ene na het andere doelpunt. Eindstand 9-0.Een goed begin van het toernooi.Tussen de eerste en tweede wedstrijd zat ruim vier uur, deze tijd werd gebruikt om even te shoppen in Maastricht. Nadat ze zich weer verzameld hadden, vertrokken ze weer naar het sportpark. Deze keer niet bij v.v. Scharn maar bij het verderop gelegen Bemelen.Het plaatselijke sportpark was stil blijven staan, het had nog een uitstraling van de jaren`70. De tweede wedstrijd was tegen RKSV Bekkerveld MB1 uit Heerlen uitkomend in de 2de Klasse Zuid II. Op een zeer slecht en zwaar veld wisten de meiden elkaar wat moeilijker te vinden. Ze kwamen na tien minuten dan toch op de verdiende 1-0 voorsprongen, net voor de rust werd het nog 2-0. Na rust vielen nog 2 doelpunten. De derde wedstrijd was tegen de meiden B1 van 't Goy. Toch wel apart om 200 kilometer te rijden om dan tegen de ''buren'' te moeten spelen. De meiden spelen in de eerste klasse West 1 en er was onlangs nog tegen elkaar geoefend, ze wisten dus hoe we speelden. Ze gooiden achterin de deur op slot, we probeerde het al voetballend te slechten. Met nog een paar minuten te spelen in de eerste helft werd door SVL de 1-0 gemaakt. In de tweede helft kregen ze nog kansen om de stand te vergroten maar lieten dit na. Deze leuke en sportieve wedstrijd werd dus ook gewonnen. Drie wedstrijden gespeeld, 9 punten, 14 doelpunten voor en 0 doelpunten tegen. Na afloop werd met het meegereisde publiek nog op getoost op de jarige Kim. Veel ouders (opa en oma) hadden de moeite genomen om naar Maastricht te komen.

TOERNOOIWINNAAR Zondag moesten ze de eerste wedstrijd tegen Voorwaarts Twello MB1, uitkomend in de eerste klasse Oost. Zij waren tweede geworden in hun poule. Er werd weer op het sportparkje van FC Bemelen gespeeld. Het had die ochtend geregend en het veld was er niet beter op geworden. SVL maakte snel de 1-0 waardoor ze wat gas terug konden nemen. Na rust scoorden ze nog twee keer. De halve finale was bereikt. In deze halve finale moesten de meiden tegen RKVV Roosendaal MB1, uitkomend in de Hoofdklasse Zuid 1. Ze hadden gewonnen van de Baronie (ook Hoofdklasse Zuid1). SVL MB1 was erg benieuwd het niveau van deze Hoofdklasser. Binnen tien minuten stonden de meiden op een comptabele 3-0 voorsprong. Na rust bleven ze goed voetballen waardoor de eindstand 7-0 werd. De finale was bereikt. In de finale werd gespeeld tegen Die Haghe MB1, uitkomend in de Hoofdklasse West 2. De eerste helft hadden ze veel last van de stevige wind. De tegenstander was ook een team dat goed voetbalde en het voetballend wilde oplossen. SVL wist nog voor rust op voorsprong te komen. Na rust werd de wedstrijd een tijd onderbroken door een vervelende blessure van een speelster van Die Haghe. (ongelukkige val) Er kwamen aan beide kanten nog wat kansen, maar er werd niet meer gescoord. Toernooi winnaar met 25 doelpunten voor en 0 doelpunten tegen. Een compliment aan de achterhoede en natuurlijk keepster Sanne Grootveld. Tijdens het wachten op de prijsuitreiking kregen ze veel positieve berichten over ons getoonde spel. Een terechte winnaar was het oordeel. Met dit (jonge)team is nog veel meer te behalen. Een team met toekomst dus. Er werd nog een prijs meegenomen uit Maastricht, Denise Goes werd eerste in de penalty competitie.

Begeleiding SVL MB1