• Lancering website Culturele Regio

    Stichting Culturele Regio

Stichting Culturele Regio lanceert website

WIJK BIJ DUURSTEDE Het toerisme bevorderen in deze mooie omgeving, dat is de bedoeling van de lancering van de website www.CultureleRegio.nl Afgelopen vrijdagmiddag werd bij Galerie Laimböck in Langbroek de website feestelijk in gebruik genomen. Wethouder Wil Kosterman en wethouder van de Utrechtse Heuvelrug, Hans Nijhof, beaamden het belang van samenwerking om het toerisme te bevorderen. CultureleRegio.nl is een mooie stap om dat te bevorderen.

Ali van Vemde

Het Culturele Rondje bestaat al meer dan 30 jaar in Wijk bij Duurstede. Recentelijk is dit gebied uitgebreid met de Utrechtse Heuvelrug. Daarnaast ontstaan er ook samenwerkingsverbanden met plaatselijke VVV's en het Regionaal Bureau voor Toerisme (R.B.T.) Na het opgaan van het Culturele Rondje in de Culturele Regio was men nog niet helemaal tevreden. Daarom is het initiatief genomen om deze website te ontwikkelen en in september met extra promotie uit te rollen. Wim de Hoop en Bert Koning bouwden de overzichtelijke website. Per maand staan alle activiteiten over kunst, cultuur en toeristische attracties vermeld, een aanwinst voor de hele regio.

INFORMATIE De regio staat bekend om haar kunst, cultuur en kastelen. Het gebied loopt van Driebergen naar Amerongen met als meest zuidelijke plaats Wijk bij Duurstede. De omgeving heeft heel veel te bieden aan bezoekers. CultureleRegio.nl biedt de bezoekers, maar ook de eigen inwoners, een overzicht. Niet alleen over kunst en cultuur, maar ook de verschillende mogelijkheden om te eten, drinken en overnachten. Per maand staan alle activiteiten in de regio vermeld. Ook zijn er wandelroutes, fietsrouten en autoroutes te vinden. Informatie is er ook over de verschillende galeries, musea en monumenten en de verschillende theaters.

Een mooie aanwinst voor de hele regio. Op één website is alles te vinden wat de omgeving te bieden heeft. Zo kan de toerist langere tijd in de omgeving doorbrengen.