• Juryvoorzitter Marion Grondijs maakt de winnaars bekend

    Ali van Vemde
  • Spandoeken moedigen de voorlezers aan

    Ali van Vemde

Step, Hidde en Julia lezen het best voor

WIJK BIJ DUURSTEDE Een spannende middag was het woensdag, toen gestreden werd door negen schoolkampioenen om door te gaan naar de Regionale Voorleeswedstrijd. In de zaal in het Huis van de Gemeente werd door mede-scholieren en ouders ademloos geluisterd naar de verhalen.

Ali van Vemde

Op de scholen wordt jaarlijks aandacht besteed aan de Nationale Voorleesdagen. De beste voorlezer wordt gekozen en afgevaardigd voor de regionale voorronde. Aan deze voorronde deden negen schoolkampioenen mee van scholen uit Wijk bij Duurstede, Langbroek, Cothen en Rhenen/Elst mee. Een deskundige jury, bestaande uit Victor van Bergeijk, Cora Dirckx en voorzitter Marion Grondijs, had de zware taak om de drie beste voorlezers te kiezen. Niet alleen waren er complimenten voor de schoolkampioenen, ook de mensen in de zaal kregen applaus omdat zij zo aandachtig luisterden.

DEELNEMERS Aan deze voorleeswedstrijd deden mee: Step Bezemer van De Wegwijzer Wijk bij Duurstede, Fabian van Beers van Het Anker Wijk bij Duurstede, Alysha Salari van de Daltonschool Elst, Hidde Reurink van De Werkschuit Wijk bij Duurstede, Rebekka Kool van De Springplank Rhenen, Jasmijn van Baste van De Regenboog Wijk bij Duurstede, Julia van Donselaar van de Montessorischool Rhenen, Nienke Leppink van de Piet de Springerschool Langbroek en Tom Kole van De Toermalijn Cothen. Toen alle kinderen hadden voorgelezen was het wachten op de uitslag. Juryvoorzitter Marion Grondijs maakte uiteindelijk de winnaars bekend. Van de deelnemers mogen Julia, Hidde en Step door naar de volgende ronde. Alle deelnemers kregen een oorkonde.

REGIONALE VOORLEESWEDSTRIJD De tweede voorronde zal worden gehouden op 6 februari in SCC De Binder in Leersum. Julia, Hidde en Step gaan, samen met de winnaars van de volgende ronde en de drie beste voorlezers uit Veenendaal door naar de Regionale Voorleeswedstrijd op woensdag 13 maart in mfc Allemanswaard in Amerongen. Daar zal worden bepaald wie de regionale kampioen zal worden.

De Bibliotheek Z-O-U-T organiseert de regionale voorrondes en de regiofinale van de regio Zuid Oost Utrecht in samenwerking met de Bibliotheek Veenendaal.