• Kennismaken en bewegen bij SportyKids

    WijkSport

SportyKids van start: veel plezier en samen bewegen

WIJK BIJ DUURSTEDE Het naschoolse programma van de 'Voel jij je lekker tour' is maandag 23 januari van start gegaan. Ouders kregen voorlichting over het leefstijlprogramma en hebben daarna met veel plezier samen met de kinderen bewogen. In totaal doen 29 kinderen uit groep 6 (of combinatiegroep) van 8 basisscholen uit de gemeente wekelijks mee met SportyKids.

GEWELDIG RESULTAAT In de eerste les hebben kinderen en ouders elkaar ontmoet en kregen ze informatie over het SportyKids programma. Maar vooral heben ze op een leuke manier samen bewogen.  Buurtsportcoach en projectleider Tobias Wijnmaalen is zeer tevreden over het aantal aanmeldingen voor het programma en de deelname van ouders tijdens de eerste les. Tobias: "29 kinderen doen mee, dat is een geweldig resultaat dat we niet hadden verwacht. Ook is het fijn dat ouders vertrouwen in het programma hebben en hiervoor toestemming geven. Het is natuurlijk ook een zeer leuk en gevarieerd programma. Fantastisch om te zien dat er door kinderen en ouders zoveel plezier is ervaren door het samen bewegen. Veel spellen komen uit weerbaarheidstrainingen waarbij de basis in het respect voor elkaar, samen spelen en het fysiek contact ligt."

SPORTYKIDS Dit naschoolse programma van de 'Voel jij je lekker tour' is een te gekke gratis club. Het is leuk maar ook leerzaam. Kinderen bewegen veel, doen spelletjes en bij verschillende sportverenigingen uit de gemeente gaan ze sporten. Ze maken ook leuke sportieve uitstapjes en gaan samen met hun ouders in een aantal lessen aan de slag met het thema: bewegen en voeding. Het maakt kinderen fitter en het geeft ze meer zelfvertrouwen.

AMBASSADEURS Kinderen die met SportyKids meedoen zijn ambassadeur van de club. Alle kinderen promoten de gezonde leefstijl in hun eigen klas en geven verschillende presentaties. Om de ambassadeurs hierbij te helpen krijgen zij bij SportyKids een workshop over hun talent en tips hoe zij zich het beste kunnen presenteren.

INFORMATIE Voor meer informatie over de Voel jij je lekker tour kan contact worden opgenomen met WijkSport. Dit kan via tobias.wijnmaalen@stichtingwijksport.nl of 06 17413517.