Sponsorloop voor beleef- en beweegtuin

WIJK BIJ DUURSTEDE Een grasveld omtoveren tot beleef- en beweegtuin, dat is de bedoeling met het braak liggende stukje grond naast het E&E Gasthuis. Om geld in te zamelen is een van de acties ene sponsorloop. De organisatie roept iedereen die kan meedoen op om zich in te schrijven. De sponsorloop zelf is op donderdag 2 juni as..

TOESTELLEN Tussen het vernieuwde E&E Gasthuis en het aanliggende appartementencomplex Ruisdaelhof, ligt een stukje grasveld, dat een aantal partijen willen opknappen. Of eigenlijk totaal willen veranderen. 'We willen daar iets moois van gaan maken, door een tuin aan te leggen waar mensen kunnen beleven en vooral ook bewegen', aldus Teunie Emons, één van de initiators van het plan. Als ervaringsdeskundige voor het bewegen voor ouderen, is ze al jaren bezig met de mogelijke aanleg van een beweegtuin. Emons: "Een tuin met toestellen, waar ouderen makkelijk op kunnen bewegen, want dat is goed voor iedereen en zeker voor deze groep. Met een aantal partijen proberen we nu geld te vinden om deze droom werkelijkheid te maken. En een sponsorloop is één van de middelen om aan geld te komen."

JONG SPONSORT OUD Bij de sponsorloop van donderdag 2 juni aanstaande draait Emons de zaken nu eens om. "Natuurlijk mag iedereen meelopen en zich laten sponseren, maar we dachten dat het nu eens leuk zou zijn, wanneer de ouderen gaan lopen en de jongeren de ouderen sponseren. De aanmelding is begonnen, we hopen echt dat veel mensen meelopen voor dit bijzondere doel." De sponsorloop heeft plaats in en rond het E&E Gasthuis. De deelnemers lopen een stukje binnen en een stukje buiten langs. Een 'keurig en afwisselend rondje' zo noemen de organisatoren het. Naast deze actie is de initiatiefgroep bezig met nog meer geld inzamelingsacties. Emons: "Het is een best groot project, waarvoor we ook grote fondsen hebben aangeschreven. De beleef- en beweegtuin moet echt een mooie plek worden om te zijn en om lekker te bewegen."

Voor meer info over de sponsorloop kan contact worden opgenomen met de initiatiefnemers door te mailen naar vrijwilligers@stichting-binding.nl.