• Snerttocht KV Dorestad

    KV Dorestad

Snerttocht Kanovereniging Dorestad

WERKHOVEN Bij Kanovereniging Dorestad is het kanojaar 2017 geopend. Dit gebeurde met de traditionele snerttocht.

De snerttocht van KV Dorestad heet zo omdat de deelnemers ieder jaar op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar na het varen snert krijgen. Ondanks dat het vroor, het ijzelde en het mistig was, werd er toch gevaren. De kanovaarders zijn er goed op gekleed. Ze hebben een spatzeil om zodat er geen water in de kajak kan komen en ze hebben handschoenen of moffen aan. Dit zijn speciale kanomoffen die je aan je peddel doet. Zo blijven je handen doog en warm en je behoudt de grip op de peddel.

Altijd is er tijdens deze tocht wel iets te zien of te horen. Dit keer werd een ijsvogeltje gezien. Deze vloog als een blauwe flits laag over het water. Verder waren de takken en uitgebloeide berenklauwen beijzeld waardoor ze wel van doorzichtig glas leken. Bovendien maakten de beijzelde bomen bij een zuchtje wind een prachtig tinkelend geluid.

Het was dit keer niet nodig om de boten vanaf de steiger naar de loods te dragen want ze gleden moeiteloos over het bevroren gras naar de loods. Daarmee was de snerttocht afgelopen en kon worden genoten van de warme snert. Klaar voor een nieuw kanojaar. www.kvdorestad.nl