Shantyfestival

13e keer

Het is de 13e keer dat Shantykoor 'Tussen Rijn & Lek' dit grootse shantyfestival organiseert. Achter de schermen is het organisatiecomité al meer dan negen maanden druk bezig om de editie van 2015 tot een daverend succes te maken. Een 146 punten tellend draaiboek moet afgewerkt worden om te zorgen dat alles tot in detail geregeld is. Het is niet niks! Uit alle uithoeken van het land komen 584 zangers naar Wijk om deel te nemen aan één van de grootste shantyfestivals van Nederland in het mooie oude centrum. Op dit moment is het organisatiecomité druk bezig met de laatste puntjes op de i te zetten. Er moeten onder andere nog 675 lunchpakketten gemaakt worden voor deelnemers en de vele vrijwilligers die nodig zijn om de dag super te laten verlopen.

Gouden Zuidwester

Zestien koren gaan zaterdag op acht podia hun beste beentje voorzetten op jacht naar de 'Gouden Zuidwester'. Verder is er ook nog de Rabobank Kromme Rijnstreek Publieksprijs te winnen. Dit jaar wordt de opening in een nieuw jasje gegoten. Onder andere de kerktoren wordt hierbij betrokken. Het is dus zaak om tijdig op de Markt te zijn om niets te missen. Gevraagd naar een hoogtepunt van de dag? Niemand kan een zinnig antwoord geven, want de hele dag is een groot hoogtepunt.

Deelnemende koren

Dit jaar nemen deel aan het Shantyfestival: Sokkenbuurt Zeemanskoor uit Ugchelen; Muiterij Kantje Boord uit Dussen; Shantymen Kaap Hoorn uit Hoorn; De Dronter Piraten uit Dronten; Shantykoor Het Ruime Sop uit Bussum; Shantykoor Ermeluiden uit Ermelo; Shantykoor Almere uit Almere; Westlands Zeemanskoor Onderzeil uit De Lier; Mannenkoor De Poortzangers uit Woudenberg; Zeemanskoor De Eemvaarders uit Amersfoort; Shantygroep Aan Paol 60 uit Weert; Mannenkoor De Skulpers uit Castricum; De Compagniezangers uit Medemblik; Melbuul'n Piratenkoor uit Borne; The Salty Dogs uit Mierlo en Shantykoor Tussen Rijn & Lek uit Wijk bij Duurstede.

Opening Lekkodagen

Voor de zangers van Shantykoor 'Tussen Rijn & Lek' begint het feest al op vrijdagavond om 18.00 uur. Dan zingen ze bij de opening van de Lekkodagen; het evenement, dat gelijktijdig wordt gehouden. Een extra reden om naar het oude centrum van Wijk bij Duurstede te komen. De gehele gemeentehaven ligt vol met antieke schepen. Van een 100 jaar oude sleepboot tot aan een parlevinker toe zijn te bewonderen.

Al met al reden genoeg om zaterdag een bezoek te brengen aan het Shantyfestival. Genieten van shanties en seasongs, antieke schepen en oude ambachten onder het genot van een hapje en een drankje in de nazomer zon.