• Sjors Sportief en Sjors Creatief groot succes

    Sjors Sportief

Sensationele start Sjors Sportief & Creatief

WIJK BIJ DUURSTEDE Het sport- & cultuurstimuleringsproject 'Sjors Sportief & Sjors Creatief' kende een vliegende start. Vanaf de kick-off op 19 september stond de teller na één dag al op ruim 250 inschrijvingen. Na een week is dit aantal dus al verdubbeld. Wat een ongekend succes! Inschrijven is nog het hele schooljaar door mogelijk.

POPULAIR Turnen, dansen, survivalrun, honk- en softbal, scouting, tennis, hockey (Anker Sports) en Het Wijks Kinderspektakel hadden binnen enkele minuten enorm veel inschrijvingen. Aan de creatieve kant waren 3d printen, muziek maken, koken & proeven, edelsmeden, het Appeluitje, natuur activiteiten en theater heel populair. Kinderen krijgen het advies om de website www.sjorssportief.nl of www.sjorscreatief.nl goed in de gaten te houden, want verenigingen bieden in verband met doorslaand succes nieuwe cursussen aan. Activiteiten die al vol zitten hebben vaak ook een wachtlijst. Bij voldoende animo mogen de kinderen die op de wachtlijst staan ook gewoon nog gaan 'proeven' aan de activiteit van hun eerste keus. Verder zijn er nog voldoende plaatsen voor vele activiteiten zoals Rots & Water, Kung Ku, schilderen en korfbal. Het hele schooljaar kan er gewoon nog ingeschreven worden.

LAAGDREMPELIG Via Sjors Sportief & Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier, vaak gratis, kennismaken met een grote verscheidenheid aan activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. De gemeente Wijk bij Duurstede heeft samen met haar sportverenigingen/cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders de krachten gebundeld en het resultaat is te zien in het overvolle Sjorsboekje, waarin meer dan 50 activiteiten worden aangeboden. Alle kinderen van groep 1 tot en met 8 van de basisscholen in Wijk bij Duurstede hebben een exemplaar van het Sjorsboekje ontvangen. Deze is ook op de website www.sjorssportief.nl in te zien.

MEER INFORMATIE Het verbinden van kinderen aan sport en cultuur is een van de speerpunten uit het gemeentelijk beleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn één van de instrumenten die de gemeente inzet om haar beleidsdoelen te behalen op het gebied van sport en cultuur. Het blijft een succesvolle methode om kinderen van de basisschoolleeftijd enthousiast te maken voor deelname aan sport en cultuur. Meer informatie: info@sjorssportief.nl