• Schapenmartkt

    Ali van Vemde

Schapenmarkt met NK Boerenlandspelen

LANGBROEK Door een gebrek aan interesse zal er geen jaarmarkt zijn tijdens de Schapenmarkt op zaterdag 7 juli.

De laatste jaren heeft de Schapenmarkt noodgedwongen meerdere malen moeten verhuizen met de markt en met het feestterrein. Van het land van de familie Van Hazendonk, welke jarenlang de uitvalsbasis was, is de laatste jaren steeds verder richting Doorn verhuisd.

FEESTTERREIN Voor de komende jaren heeft de Schapenmarkt weer een mooie plek voor het feestterrein aan de noordkant van Langbroek, op het weiland van de familie Damen. De ruimte voor een markt en de animo vanuit de kraamhouders werd echter steeds kleiner.

GEEN MARKT De jaar kan de organisatie daarom helaas geen markt bieden. Er zullen wel een aantal doelgerichte marktkramen rond het feestterrein staan.

SCHAPEN SCHEREN Verder zullen er natuurlijk wel de schapen zijn die geschoren worden. De hele dag door is er livemuziek. Voor de kinderen is er weer genoeg te doen met: een kinderboerderij, springkussens, stormbanen en attracties en de kinderdisco.

NK BOERENLANDSPELEN 's Middags zal ook de tweede editie plaatsvinden van het NK Boerenlandspelen, met en combinatie van de leukste spelen van vorig jaar en nieuwe spelen. De avond zal weer worden afgesloten met een groot feest in de tent.

38STE KEER Het is alweer de 38ste Schapenmarkt. Omdat de inwoners van Langbroek een dorpshuis wilden en hier vanuit de gemeente geen geld voor was, werd door enkele enthousiaste mensen de Schapenmarkt opgezet. Het dorpshuis kwam er, maar omdat er ook geld nodig was voor het onderhoud, werd de Schapenmarkt een terugkerend evenement. Vanuit de hele omgeving komen bezoekers jaarlijks, op de eerste zaterdag van juli, naar Langbroek om te zien hoe de schapen hun warme wintervacht kwijt raken en te genieten van de activiteiten en muziek.

Zoals u gewend bent van de Stichting Organisatie Langbroek dus een hele dag gezelligheid. Hopelijk zijn de weergoden de Schapenmarkt goed gezind. Iedereen is van harte welkom op 7 juli. De Schapenmarkt is en blijft 'een dagje uit voor jong en oud'.