Sanne Heymann is de nieuwe cultuurcoach

Sanne Heymann heeft cultuurwetenschappen gestudeerd in Nijmegen. Al op jonge leeftijd was ze bezig met cultuur en toneel en deze studie was dan ook geen verrassende keuze. Ook studeerde ze een half jaar in Amerika. Sanne liep stage bij de Kunstbende en ontdekte dat ze het erg leuk vindt om betrokken te zijn bij projecten, van het begin tot aan het eind. Haar eerste baan was bij Kunst Centraal. Hier werkte ze anderhalf jaar met veel plezier, maar door bezuinigingen kwam hieraan een eind. Daarna werkte ze bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten in diverse invalfuncties. Haar hoofdtaak was daar vooral het plannen en organiseren van educatieve projecten en het lokaal organiseren van cultuurprogramma's. In haar woonplaats Veenendaal heeft ze voor de gemeente in opdracht verschillende educatieprogramma's voor het basisonderwijs ontwikkeld en geschreven.

Aan de slag

Sanne vertelt: "Alles wat ik tot nu toe op cultureel gebied heb gedaan, komt in deze baan als cultuurcoach samen. Mijn doel is vooral om verbinding te zoeken en ieder van zijn eiland te laten komen. Met weinig iets tofs in elkaar zetten." Nu al mailen verschillende mensen haar leuke ideeën. Sanne: "In Wijk bij Duurstede wordt veel gedaan. De gemeenschap is niet al te groot. Voor mij is het een nieuwe omgeving, maar het voelt als een warm bad." Om zich voor te stellen heeft Sanne de scholen gemaild en besteedt ze deze periode aan kennismakingsbezoeken en het leggen van contacten. Ze wil zoveel mogelijk mensen ontmoeten. Daarnaast zijn er de nodige projecten die al lopen. Nu al wordt gewerkt aan de volgende editie van 'Revius klassiek'. Al eerder waren 'Romeo en Julia' en 'Odysseus' aan de beurt. Maar ook bij maatschappelijke stages en 'De jeugd van tegenwoordig' is de cultuurcoach betrokken.

Cultuurprojecten

Al zal het werken met jongeren een groot deel van de tijd in beslag gaan nemen, toch zijn er ook andere cultuurprojecten die de aandacht krijgen. Sanne: "Ik vind het heel leuk om iets met film te doen. In Veenendaal heb ik een filmfestival georganiseerd en deze plannen zijn er ook in Wijk. Film leeft bij jongeren en Wijk bij Duurstede heeft een mooi filmhuis." Met de vrijwilligers van Filmhuis Calypso heeft ze inmiddels kennisgemaakt. Ook vanuit Vluchtelingenwerk is Sanne gevraagd om samen te werken. Naast de jongeren is Sanne op dit moment ook druk bezig met de voorbereidingen voor het Cultuurcafé op woensdag 4 februari. Dit doet ze samen met Karel Schneider. Het Cultuurcafé zal dit keer volledig in het teken van Spanje staan met als thema 'Voorbij de Spaanse grens'. Dit belooft een prachtige avond te worden met boekvertellingen en mensen die vertellen over hun reis naar Santiago de Compostella.

Opvolging

Sanne Heymann is blij dat ze de opvolgster mag zijn van Simone Gijben. "Simone heeft zoveel kennis en contacten waar ik gebruik van kan maken. Dit geeft een mooie basis. Omdat Simone als manager Cultuur en Educatie nog steeds bij het team is betrokken, kan ik de komende tijd op haar terugvallen. Ik heb er ontzettend veel zin in."

Wilt u kennismaken met de cultuurcoach, heeft u leuke ideeën of iets waar Sanne als cultuurcoach mee kan helpen? Neem dan contact met haar op via e-mail: cultuurcoachwbd@rbzout.nl (AvV)