Romeinen zijn terug!

Podium van Romeinen

Op 7 mei zal Museum Dorestad het podium worden van Romeinen en gravende archeologen. Zo kunnen kinderen bij de verschillende activiteiten graven naar het Romeinse verleden en hun vondsten laten determineren bij de archeoloog. Buiten in de tuin van het museum is het mogelijk om samen met de archeoloog te speuren naar vondsten met een metaaldetector. Daarnaast is het ook mogelijk om een training van een Romeins legionair te krijgen.

Romeinen op reis

Een groep Romeinen reist deze week met een Romeinse reiswagen en paarden langs de Limes van Nijmegen naar Alphen aan de Rijn. Op 7 mei zal het reisgezelschap een stop maken in Wijk bij Duurstede. Hier kan een rondrit worden gemaakt in een echte Romeinse reiswagen door Wijk bij Duurstede.

Romeinse geschiedenis

Op 9 mei staat Woerden geheel in het teken van de Romeinen. Op het kerkplein en tegenover Stadsmuseum Woerden ontmoet je Romeinen die op reis zijn langs de Limes en duik je in de bijzondere Romeinse geschiedenis van deze omgeving. In het Stadsmuseum is de tentoonstelling 'Schitterend Romeins' te zien. En daarnaast is er nog veel meer, voor jong en oud.

Bijzonder erfgoed

De Romeinse Limes is een bijzonder stuk erfgoed, dat Nederland deelt met onder andere Groot-Britannië en Duitsland. Waar in andere landen de Limes al jaren op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, geniet het in Nederland nog amper bekendheid. En dat is zonde, aangezien de Nederlandse bodem bezaaid is met spectaculaire vondsten.

Meer weten?

Voor meer informatie over de Romeinenweek: bekijk de website www.romeinenweek .nl of bezoek de website www.museumdorestad.nl