• gemeente Wijk bij Duurstede

Wethouder Hans Marchal genomineerd als Beste Bestuurder kleine gemeente

WIJK BIJ DUURSTEDE De Wijkse wethouder Hans Marchal is genomineerd voor de verkiezing Beste Bestuurder van een kleine gemeente. Daarmee is hij één van de drie genomineerde wethouders in die categorie. Tot en met 12 januari kan iedereen op hem of de andere genomineerden stemmen. 

Bij de Beste Bestuurder-verkiezingen gaat het om de vier categorieën: Beste Lokale Bestuurder, Beste Bestuurder van een kleine gemeente (minder dan 35.000 inwoners), Beste Bestuurder jonger dan 40 en de Best Bestuurde decentrale overheid. De verkiezing van Beste Bestuurders gaat uit van het vakblad Binnenlands Bestuur.

Volgens www.bestebestuurder.nl is de wethouder om de volgende redenen genomineerd: ,,Hans Marchal wordt door stemmers omschreven als een daadkrachtig en deskundig bestuurder. Projecten weet hij tot een goed resultaat te brengen en heeft een zeer transparante wijze van besturen. Stemmers waarderen zijn eerlijkheid en betrouwbaarheid."

STEM UITBRENGEN Stemmen kan op de website www.bestebestuurder.nl via de knop 'Breng nu je stem uit'. Na het aanklikken van de stemknop staat wethouder Hans Marchal op de tweede pagina.

Onderzoeksbureau Necker van Naem heeft voor de nominaties in opdracht van Binnenlands Bestuur een uitgebreid onderzoek gehouden. Alle burgemeesters, wethouders, griffiers, raadsleden, gemeentesecretarissen, Commissarissen van de Koning en leden van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten kregen de vraag om mee te doen aan een online onderzoek. Hans Marchal eindigde daarbij dus in de top-3 van Beste Bestuurders van een kleine gemeente.

Op 16 januari wordt duidelijk of hij deze verkiezing heeft gewonnen. Bij een Nieuwjaarsevenement van het Binnenlands Bestuur, Kompas 2020, volgt dan de ontknoping.