• Ministerie van Binnenlandse Zaken

Iris Meerts vandaag officieel door koning benoemd

WIJK BIJ DUURSTEDE - DEN HAAG Vanmiddag om 14 uur heeft het ministerie van Binnenlandse zaken laten weten dat Iris Meerts benoemd is tot burgemeester van Wijk bij Duurstede.  Op twitter reageerde Meerts met de woorden: ,,Vereerd, blij en dankbaar ben ik dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om mij te benoemen als burgemeester van het prachtige Wijk bij Duurstede. Hartelijk dank voor het prettige gesprek, minister Raymond Knops. Ik kijk uit naar de installatie op 16 december aanstaande."

door Kuun Jenniskens

Precies op het moment dat op twitter de felicitaties losbarsten, had WijksNieuws.nl een interview met Iris Meerts - maandag kunt u haar verhaal online lezen.

Iris Meerts wordt tijdens een buitengewone raadsvergadering op maandagavond 16 december door Commissaris van de Koning Hans Oosters beëdigd als de nieuwe burgemeester van Wijk bij Duurstede.

De gemeente laat weten dat deze raadsvergadering voornamelijk voor genodigden is, omdat de ruimte in de raadzaal beperkt is. Daarom is de hal van het Huis van de Gemeente ingericht om de vergadering via een scherm te volgen. De raadsvergadering begint om 19.30 uur, waarbij er - naast de beëdiging - diverse toespraken zijn. Voor inwoners is de Nieuwjaarsreceptie op 6 januari 2020 hèt moment om kennis te maken met de nieuwe burgemeester.

Hier leest u het officiële bericht van het ministerie.